Jantelagen är socialism

Sveriges sittande socialdemokratiska regering representerar mer än de vallöften, hållna och svikna, man gav i valet 2002. De representerar en regim som suttit på makten i decennier, vars ideologi fått slå rot i det svenska samhället. Inte nog med att s-regeringen kraftigt favoriserar sina ”egna” vid statliga tjänstetillsättningar och låter kompetens komma till korta framför att man har rätt partisympatier. Vilket har inneburit att det finns socialdemokrater nästan överallt.

Vi har alla på något sätt en liten socialdemokrat på vår axel, genom att de värden socialismen står för har blivit en obehaglig del av vår vardag.

Jantelagen, som säger att du inte ska tro att du är något, är socialism. Jante handlar om att du inte längre får vara den unika individ du är, med unika talanger och egenskaper som gör dig till dig själv. Istället ska du pressas in i ett kollektiv, där du blir en liten del av en enorm massa. På samma sätt hanterar s-regeringen barnomsorg, där valfriheten inte existerar, näringspolitik, där du har tusentals onödiga och krångliga regler att kunna för att starta ett företag eller kriminalvården, där man pressar in fångar på överbelastade fängelser. Allt detta är exempel på det kollektivistiska tänkande, som bortser från individens unika behov, från varje persons särskilda förutsättningar och egenskaper.
Det är på tiden att Sverige får en ny regering, en ny ledning som på allvar kan ta itu med Jante-tänkandet, som med målmedvetenhet och styrka kan lyfta alla de unika personer som utgör vårt fantastiska land.

Vi behöver en icke-socialistisk regering, där Kristdemokraterna har ett starkt inflytande. Med kristdemokrater i ledningen för landet skulle vi äntligen få en människovänlig politik, som sätter varje person i fokus och som kan bryta socialismens ok över vårt land.

Andreas Olofsson
vice Förbundsordförande KDU

Christopher Dywik
Distriktsordförande för KDU i Kalmar län

(Publicerad i Västervikstidningen 05-08-2004)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s