Dags för enighet

Äntligen har riksdagen slagit fast att 6:e juni, Sveriges nationaldag har blivit en röd dag. Tyvärr valde vissa partier och organisationer att nyttja denna dagen för splittring istället för enande. I Stockholm samlades diverse odemokratiska element, vissa för att krossa nationalstaten och vissa för att krossa mångkulturen. KDU beklagar djupt att detta och önskar att dessa människorna till nästa år tar sitt förnuft till fånga, och traditionsenligt besöker Skansen och lyssna på Hans Majestät Konungens tal.

”Såsom de fosterlänska minnenas högtidsdag har på Skansen införts den 6 juni, Gustafsdagen, vilken där har firats och hädanefter kommer att firas såsom svensk nationaldag”
,
– Så skriver Artur Hazelius i Skansen museets årsberättelse för 1893.

I sant storsvensk anda ville Artur Hazelius 1893 instifta en högtidsdag som skulle samla nationen och fann det därför angeläget att instifta en nationaldag – någon sådan hade inte firats tidigare. Den 6 juni var en lämplig dag av historiska skäl. Gustav Vasa utropades till kung den 6 juni 1523 och samma dag 1809, underskrevs den gällande regeringsformen. Det har sedan dess firats traditionsenligt med kungafamiljen som kommer i kortege genom staden till Skansen, med tal, sång och musik.

I Kalmar stad valde en stor mängd organisationer att sluta upp under den blå-gula fanan. Tyvärr uteblev bland dem politiska partierna både Moderaterna och Centerpartiet, Miljöpartiet och inte helt otippat Vänsterpartiet. Dock har aldrig förr har så många människor slutit upp och fler lär det bli nästa år.

Vi tackar riksdagen och regeringen som slutligen tog sitt förnuft till fånga, nu äntligen kan vi få vad alla andra länder haft i årtionden. Nu följer det viktiga arbetet för oss alla att få människor att förstå att vara stolt över sitt land, inte är dessamma som att vara nazist eller högerextremist.

När det gäller just integration är det dessutom väldigt viktigt att ha något för invandararna att integreras till, något som gör att dem känner att dem kan vara stolta över. Något att fira, något att känna sig delaktiga i. I och med pensioneringen av Persson och hans regering 2006, kommer äntligen Socialdemokraternas Jantelag avskaffas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s