GULD – Lyckan är total

Har precis lyckats slita mig från Tv-apparaten där jag för tredje gången har tittat på Guld-hjältarnas hemkomst. Lyckan är total, känslan av gemenskap och lycka som är det centrala i de olympiska spelen var verkligen påtaglig när guldhjältarna hälsades av 40000 personer i huvudstaden ikväll. De känslosamma intervjuerna och lyckan i hockeyspelarnas ögon. Hundratals blå-gula flaggor och bengaler……………(varför var jag inte där!!)

( Jag följde givetvis också firandet av curlingtjejerna med Hammerfall och Damkronorna, med Nanne Grönvalls – Vi är dom tuffaste, starkaste…..som just nu ljuder i högtalarna).

Vet inte om det är bra eller dåligt, men höjdpunkten med firandet var nog ändå när Peter Forsberg dansade, och lyfte upp utbildnings- och kulturminister, Leif Pagrotsky.

Som en liten teddybjörn, folklig och skäggig som jultomten så sa han vad alla där tänkte: detta är enormt för alla oss som älskar Sverige, det är ord som jag kommer minnas mycket länge……

Trots de politiska skillnader som finns mellan Pagrotsky och mig så känner jag idag samma sak som honom. Idag var en dag när politiska utspel helt måste utebli, jag hade idag tänkt skriva om Sveriges dåliga säkerhetspolitik, eller det löjliga med att (s) anklagar staliga instutitioner som inte uttrycker sig som socialdemokraterna vill, för att vara köpta av Alliansen…men det får vänta till en annan dag…

För lyckan är total…..
Ett fyrfaldigt leve för våra svenska hjältar !!!!

Annonser

En reaktion på ”GULD – Lyckan är total

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s