Stop Luka!

Igår morgon kl. 09.00 satte jag mig i en buss för att ta mig till Stockholm. Sex timmar senare var jag äntligen framme i den kungliga huvudstaden – och mötte upp med stadens KDU:are- för att delta på ett torgmöte mot kommunistdiktaturen i Vitryssland.

Varför ska vi bry oss om deras situation? För att göra en lång berättelse kort. För några veckor sedan besökte jag och två andra KDU:are Vitryssland och höll på att bli gripna för att en i vår grupp hade på sig en liten pin med texten: Jag står för frihet. Och det är också därför som jag bryr mig; jag står för frihet, jag tror på Vitryska folkets rätt till kontakt med resten av den västerländska civilisationen. Jag jag tror på demokrati, på en okränkbar gränslös tryck- och yttrandefrihet!

Tillsammans med KDU var det mängder av andra partier som mötte upp för att stödja oppositionen, som går till val nu på söndag. Ett val som vi alla vet hur det kommer sluta. Diktaturen kommer återigen segra och fortsätta stärkandet av sin makt och sitt kränkande av mänskliga rättigheter. Och så en liten tankeställare: Av talarna fanns där inte en enda vänsterpartist. För att hårddra det en smula: det är skrämmande att det i Sveriges riksdag idag finns männsikor som vill att det ska bli som Vitryssland i Sverige…

Men en sak vara illafall skön, att Socialdemokraterna äntligen går emot en socialistisk diktatur istället för att som i fallet med baltikum och Sovjet, utlämna politiska flyktigar.

Det syns en ljusning i Sverige, kanske ser vi den snart i Vitryssland också…..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s