Gayfilm i fängelse

En anställd vid ett fängelse i Norfolk, i den amerikanska delstaten Massachusetts, har fått en varning sedan han visat den omtalade cowboyfilmen Brokeback Mountain för de intagna fångarna. RSFL-vänstern anser nog att detta är ett typiskt fall av ”den kristna högerns” homofobi. Men vad det egentligen handlar om är att man i amerikanska fängelser inte -till skillnad från svenska- får visa filmer med avancerat våld, nakenhet och sex.

Ganska smart tycker jag. Men i Sverige verkar det vara för mycket begärt att pedofiler, våldsmän och mördare inte skall få betald porr och kabel-TV. Det är inte en mänsklig rättighet att ha kabel TV! Däremot är det en skyldighet att inte bryta mot ett lands lagar.
Eftersom människor blir påverkade av vad de ser på TV och vi inte kan reglera vad som visas så borde vi ta efter USA. Istället för kabel-TV med porrfilm väljer fängelset ut passande filmer, som saknar våld, porr och nakenhet och visar upp dessa i samlingsrummet.

Och varför inte slå ett slag för vår historia och kultur när vi ändå är igång? Varför inte inrikta oss på gamla Åsa Nisse- och Astrid Lindgren-filmer? Barnen i Bullerbyn, Emil i Lönneberga….

Hujedamej!

(Publicerad i tidningen Kristdemokraten)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s