Stäng djurrättsaktivisternas statliga lekstugor

Kära dagbok, min flickvän är på jobbet så jag sitter nere på Kristdemokraternas kansli i Karlstad och slö-läser på DN. Och så plöstsligt händer det (som i reklamen). Jag ser att en reporter har skrivit något om att Alliansen vill lägga ner Djurskyddsmyndigheten. Och jag är inte sen i att hålla med, i Sverige finns det mellan 200 och 600 myndigheter, ingen vet egentligen hur många, inte ens på regeringshåll, och så undrar folk vart deras skattepengar tar vägen…..

Men det bästa var nog ändå att vår ledare, Göran Hägglund tycker att myndigheten i stor utsträckning blivit ”en lekstuga för djurrättsaktivister” och att den spelat ut sin roll. Det är ord och inga visor. Nu får det vara slut på flummet i djurhållningsfrågor, flytta tillbaka frågorna till jordbruksverket. Vi måste få ett slut på byråkratin och börja driva en politik som gynnar djurhållningen, börja lyssna på lantbrukarna och för guds skull låta folk ställa sina hästar i spiltor och använda fisk som agn.

Hoppas inte att någon uppfattar mig som att jag inte gillar djur, tvärtom jag älskar djur och hade gärna haft mig en egen bondgård om det inte vore för att jag är allergiker. Men jag bor på landet och det verkar onekerligen inte som att någon i Djurskyddsmyndigheten alls har varit utanför Stockholm. För många av deras föreskrifter vilar varken på vetenskaplig grund eller vanligt bondförnuft.

No more Mr Nice guy, hela Sverige ska leva, Basta!

2 reaktioner på ”Stäng djurrättsaktivisternas statliga lekstugor

  1. Grrrrr!! Djurskyddsmyndugheten låg faktiskt i Skara och där arbetade ytterst kompetenta människor, bl a kristdemokrater!!! Annars tycker jag att du skriver ganska vettigt om vargen 😉
    Från den enda djurrättskämpen i förbundet hehe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s