Upp till kamp !?

Igår var det Konungens födelsedag så traditionsenligt klädde vi upp oss, åt gott och läste upp telegrammet som vi skickat till H.M. Konungen. Dock valde nog de flesta människorna i min ålder att istället vara på krogen. Men jag var mer intresserad av att titta vad sossarna hade för sig för nått kul dagen efter…Men tyvärr – för sossarna – så regnade 1 maj bort i Kalmar, väldigt tomt med åhörare trots att (s) lockade med karuseller! Men partifolket och de aktiva sossarna hade säkert kul. En Flashback från deras ungdom när de också trodde på något mer än makt. Ut och marschera och låtsas att de är radikala och revolutionära. Men det var länge sedan, de har ju trots allt haft makten i de senaste 65 av 74 åren. Så vilka är det egentligen de protesterar mot? Partiledningen? Skulle inte tro det, i (s) ifrågasätter man inte ostraffat.
stenkastAndra bullar var det uppe i Stockholm där den vänsterextrema terrororganisationen A.F.A. under sin nya täckmantel, Osynliga partiet hade samlat närmare 900 unga huliganer för att visa sin avsky för demokratin via ”folkfesten” Reclaim the city. Och oj vilken fest sen, 130 ungdomar greps misstänkta för våldsamt upplopp. Ytterligare ett tiotal ungdomar greps misstänkta för skadegörelse, stöld, stenkastning, våld mot tjänsteman och brott mot knivlagen.

Precis som tidigare år saknade arrangörerna tillstånd, och enligt Stockholmspolisen hade de inte ens sökt! Säga vad man vill om A.F.A, men smarta är dem i all fall, inte nog med att dem får statliga bidrag så är dem hiskeligt effektiva med att tysta farliga kapitalister, rasister, homofober och sexister.

Nog med mitt ironiserande, dagens stora hjältar var varken vänsterterroristerna eller företrädarna för ”Välgödda partiet” alias Sossarna. Utan Stockholmspolisen, som trotts demonstranternas ovilja att samarbeta för att skapa en lugn stämning, provade på en mängd knep för att pacificera utan att provocera.

Polisen hade tagit ca 160 polishögskolelever till hjälp, som var på plats under manifestationen med gula västar på sig. Dessutom deltog Farsor och morsor på stan och fältassistenter från Stockholms stad.Tänk om fler föräldrar tog sitt ansvar, då kanske fler ungdomar valt att fira sin valborg så som jag gjorde och suttit och ironiserat över sossarna dagen efter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s