Barca! Barca!

Kom nyss hem ifrån Barcelona i Spanien eller snarare i den självstyrande provincen Katalonien. Jag har varit där och gjort mitt slutprov i reseledarutbildningen som ingår i den kurs jag läser. Men inte ens där kunde jag hålla mig bort ifrån politiken, för inte finns det nått mer lärorikt och utveckande än att prata politik med någon med ett helt annat ursprung och med helt andra erfarenheter än dig själv. Jag besökte en manifestation för ett fritt Tibet och tog en middag med Frederick Salva – anhängare av ett mer vänsterinriktat samarbetsparti till de katalanska Kristdemokraterna – för att jämnföra våra länders styrelseskick och väreringar.

Helt klart är ju att något är fel på Sverige, när en människa som mer eller mindre kallar sig kommunist har värderingar som i Sverige skulle klassas som näst intill ”extremt” höger.

Oh, just det ja, får inte glömma, jag var på plats i Barcelona när dem vann!!! Vilken folkfest, tror aldrig jag har sett så många glada, sjungande människor på en och samma plats förut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s