Riksmöte och hjälmtvånget

Igår kom jag hem ifrån KDU: s riksmöte i Stockholm. Det vara en trevlig helg, riktigt lyckad, och som vanligt på Riksmöten så gick det alldeles för snabbt och det vara alldeles för många människor man inte hade tid att prata riktigt med… Erkännas kan även att jag vara helt utpumpad och somnade sittande i min soffa.Det vara en skön stämning och alla var fast beslutna på att vi i KDU skulle stå enade, för att med Allians för Sverige äntligen pensioner Person och slå in den första spiken i marxismen och kollektivismens kista.Många bra beslut blev tagna som syftade till att förtydliga vår politik, däribland bifölls förslaget för att KDU ska ställa sig bakom platts skatt, sänkning av drivmedelsmomsen och så slog KDU äntligen fast att vi är ett borgerligt ungdomsförbund! Att vara borgerlig innebär att man ställer sig positiv till människors rätt till valfrihet och demokrati. Och sist men inte minst blev jag invald i Kristdemokratiska Ungdomsförbundets förbundsstyrelse. Att vara konsekvent, tydlig och idealist lönar sig…

Men vinsten är inte min, utan för medlemmarnas. I en rörelse som den kristdemokratiska där subsidiaritetsprincipen finns i centrum måste makten byggas på gräsrots nivå. Förbundsstyrelsen är och har alltid, och skall alltid, vara till för medlemmarna, inte tvärtom.

———————————————————————————————-
Omyndigförklara inte vuxna människor

I takt med att valet närmar sig börjar media uppmärksamma fler och fler av politikernas förslag. Nu senast kräver Ulrika Messing (s) från regeringens sida att det hjälmtvånget som idag finns för cyklande barn även skall gälla vuxna.

Vi i KDU har en helt annan syn på hjälmtvånget och upprörs över det socialistiska förmynderiet. Åter igen väljer regeringen att toppstyra för att visa sig handlingskraftiga för media. Men varför försöker de inte istället att faktiskt gå till botten med problemet? Vad som krävs är säkrare korsningar för cyklister samt fler utmärkta cykelbanor. Och sannerligen har väl polisen viktigare saker för sig än att jaga vuxna människor som cyklar utan hjälm. Har (s) svårt att hitta arbetsuppgifter åt Sveriges redan överbelastade poliskår så har jag ett förslag, som förvisso kan kännas radikalt. Till exempel så skulle dem ju kunna fånga mördare, tjuvar och våldtäktsmän.

Christopher Dywik
Riksdagskandidat (kd)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s