KDU gratulerar Kronprinsessan

Idag, den 14 juli vill Kristdemokratiska ungdomsförbundet i Kalmar län passa på att gratulera Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag. Men, i Sverige finns det de som vill ge Kronprinsessan sparken och istället införa republik. Detta tycker vi i KDU är mycket konstigt med tanke på att stödet för monarkin aldrig har varit så stort som det är idag, hela 90% stödjer nuvarande statsskick.

KDU i Kalmar län närvarade på firandet på Borgholms idrottsplats för att visa sin uppskattning för Kronprinsessan på hennes bemärkelsedag. Vi vill uppmärksamma Kronprinsessans idoga arbete för att stödja de svaga och utsatta i vårt samhälle, säger Christopher Dywik, distriktsordförande i Kristdemokratiska Ungdomsförbundet Kalmar län

KDU Kalmars kampanjteam delade ut flygblad innan och efter firandet under parollen ”KDU älskar Kronprinsessan”. Kampanjen var en del av en årlig tradition av uppmärksamma Kronprinsessans födelsedag och dess firande på Öland. Under fyra år har vi nu varit här och kampanjat. Vi har fått ett otroligt positivt gensvar, inte minst från Kalmars landshövding, Sven Lindgren, vilken verkade mycket glad över att ett politiskt förbund var på plats som tydligt markerade en positiv syn i monarkifrågan.

KDU arbetar för att understödja den svenska monarkin, och vill stärka dess roll genom att återinföra många av de ceremoniella funktionerna som monarken tidigare har haft. Idag är det bara Kristdemokraterna som riktigt tydligt vågar stå upp för att
vi vill bevara monarkin. När en så stor andel av folket stödjer monarkin så är det sorgligt att inte politikerna är mer representativa, avslutar Dywik.

(Pressmeddelande som skickades ut till länets tidningar i samband med firandet)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s