Fridlys julen!

Jul och lucia är något som de flesta förknippar med högtidlighet och traditioner. På daghem och skolor runt om i landet tränar just nu barn in i det sista för sina Luciatåg och juluppträdanden, samtidigt som pepparkakor och lussebullar bakas. Men på senare år har vänsterkartellens folkvalda försökt avskaffa våra traditionella jul- och luciafiranden.På vissa håll i Sverige har partipolitiska krafter velat förbjuda luciafiranden eftersom det ansetts vara ”en skönhetstävling”. På andra ställen har eleverna förbjudits att besöka en julmusikal. Nu vill Diskrimineringsombudsmannen (DO) dessutom förbjuda skolor att hålla skolavslutningar i kyrkan, ja det har till och med gått så långt att DO uppmanat företag och skolor att inte ställa fram adventsljusstakar.

Det är dags att säga ifrån! Vi i Kristdemokratiska Ungdomsförbundet tycker att Lucia, liksom andra delar av julfirandet, är mycket mer än bara skönhet. Goda traditioner skapar gemenskap och är helt enkelt värda att bevaras – det är skolorna själva som ska bestämma var skolavslutningar ska hållas -och inga klåfingriga politiker eller beskäftiga Diskrimineringsombudsmän.

”Dagen skall åter gry, stiga ur rosig sky, Sankta Lucia, Sankta Lucia.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s