Knyt an till vikingatidens demokrati

2010 är målåret. Då ska, om regeringens planer förverkligas de 21 svenska länen upphöra att existera. Sverige ska i stället delas in i åtta-tio stor regioner.Enligt mig bör vi i första hand om möjligt prioritera att regionerna nytjar de gamla landskapsindelningarna så att de åter får en större innebörd. För det andra bör vi i den mån det är möjligt försöka bevara namnet landsting. Då landstinget är den idag äldsta rest av Sveriges tidiga ”direkt demokrati” så bör detta för återknytandets skull bevaras.

Det är inte många länder i europa där man redan innan kristus tid hade ”demokrati”, låt oss knyta an till den tiden då vi här i Sverige var ett föredömer, låt iss knyta an till vikingatidens demokrati.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s