Turkiet i EU och nobelpristagare på flykt

Nyss hemkommen ifrån Nybro där jag har åkt 6 km på skidor, kan jag äntligen sätta mig ner och äta lite mat och skriva om dagen. Vissa dagar är allt bra konstiga. Dagen började med att jag körde fast med bilen på jobbets parkering (och kom därför lite sent). Men efter 10 minuter lyckades jag med hjälp av en godhjärtad kvinna få loss bilen så att jag kunde parkera den. Men trotts morgonens besvär så blev det en bra dag, god mat, trevliga kollegor och så hade Barometern en bra ledare som jag har valt att saxat lite ifrån.

”Orhan Pamuk, 2006 års nobelpristagare i litteratur, har funnit att hans hemland Turkiet numera är alltför farligt att vistas i. Mordet på den frispråkige journalisten Hrant Dink blev droppen. Pamuk har nämligen själv varit dödshotad under lång tid. Därför har han nu flytt till USA.”

Även jag har till och från varit väldigt osäker vad gäller min åsikt om situationen i Turkiet. Jag har en viss tendens att alltid tro gott om allt och alla. Men tyvärr måste jag nog säga att med senare tidens händelser i bakhuvudet så börjar jag inta en alltmer kritisk hållning till Turkiet. Det handlar om händelser som med tydlighet visat att Turkiet är årtionden ifrån att ens bli jämförbara med västerlandet och komma på tanke som medlemmar i Europeiska unionen.

Förutom det som berättas om i den saxade texten så är det inte direkt ett plus för Turkiet med en poliskår som stolt poserar för kamerorna hyllande en MÖRDARE!

Men skulle Turkiet, mot förmodan ändra sig till det bättre och det åter är på tal om ett medlemskap i EU så återstår bara ett ”litet” problem. Hur ska turkarna bära sig åt för att flytta sitt land från Asien? För vad man fastiskt ofta inte tänker på är att landet faktiskt inte ligger i Europa. Nej, ett privilegierat partnerskap är nog det som passar dem bäst…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s