Kronan står ännu stark

Det blev ingen euro i Sverige. I folkomröstningen den 14 september 2003 sa väljarna nej med 56,1 procent mot och bara 41,8 procent för. Dock spekuleras det givetvis bland Ja-sägarna när en ny folkomröstning skulle kunna vara möjlig. När ska svenska folket tagit sitt förnuft tillfånga och känna sig mogna för det sista steget i en europeisk centralisering. När kommer svenska folket kort och gott vara mentalt förberedda på att bli Europas förenta stater.

När man ser på de opinionsundersökningar som gjorts nu efter folkomröstningen så visar det med tydlighet att tiden ännu inte har varit till ja-sägarnas fördel. Den negativa inställningen är i stort sett oförändrad. Det lär alltså inte bli någon skrotning av kronan och införandet av euro inom överskådlig tid, även om euron successivt vinner mark i Europa. Nu senast var det Slovenien som bytte bort sina nationella valuta.Men vad har då hänt i de länder som valde att byta till euron, respektive dem som avstod liksom Sverige? Den ekonomisk statistiken under den gångna åttaårsperioden, visar i alla fall på att de länder som INTE valde att byta till euron, har utvecklats betydligt bättre än dem som valde att byta. Det kan vara en slump, men inte så troligt. Jag vill ogärna skriva det men jag kan inte låta bli. Vad var det jag sa?!

– Med god företagarpolitik behöver vi inte byta valuta, med en egen ekonomisk politik kommer Sverige som region och land stå så mycket starkare.

Och siffrorna visar svart på vitt att det är en styrka med en egen valuta. Och det är trotts det faktum att Sverige under 8 år har haft en regering med en företagarfientlig grundinställning som ledstjärna i deras politiska arbete. Jag får ståpäls bara jag tänker på vad Sverige skulle kunna uppnå med en schyst företagarvänlig och framstegsvänlig politik…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s