Politiskt våld är ovärdigt en demokrati

Den första februari utsattes några av Sverigedemokraternas folkvalda i Kalmar län av hot från den vänsterextrema terrororganisationen A.F.A. Sedan dess har det bara accelererat. Förra helgen kom turen till en av deras folkvalda i Oskarshamn och i onsdags skred de från ord till handling och krossade rutor hemma hos en av partiets företrädare i Kalmar. Vi kan inte blunda för hoten.

Vi har tidigare varit förskonade från politiskt våld i Sverige. Men under det senaste decenniet har våldet sakta men säkert accelererat och det nya politiska våldet rör sig inte längre om sammanstötningar mellan nazistiska och kommunistiska vänstergrupper, krossade glasrutor och stenkastning. Våldet har blivit mer organiserat och spridigt sig ända in i fullmäktigesalarna. Centerpartister, socialdemokrater, moderater, folkpartister, kristdemokrater, vänsterpartister, miljöpartister och Sverigedemokrater, alla partier är drabbade.

Vi inom den Kristdemokratiska rörelsen kan aldrig tolerera att folkvalda hotas, hot och förföljelser hör helt inte hemma i ett demokratiskt land som Sverige. Om vi inte visar nolltolerans och håller enad front mot dessa grupperingar och deras metoder, riskerar vi att snart befinna oss i ett politiskt klimat liknande det som finns i mellanöstern. Vi som på allvar tror på demokrati måste kraftigt ta avstånd ifrån dylika handlingar. Även att vi inte delar Sverigedemokraternas åsikter så vore det en stor förlust för den svenska demokratin om AFA fick som de ville.

Vi i KDU Kalmar tänker kämpa för att alla, även de med andra åsikter, ska känna sig trygga. Vi måste börja visa medmänsklighet och respekt för våra folkvalda.
(Ursprungligen ett Pressmeddelande som publicerades i Barometern i torsdags)

Annonser

2 reaktioner på ”Politiskt våld är ovärdigt en demokrati

  1. Ping: Vänsterpartist utpekad som AFA-terrorist «

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s