Internationella kvoteringsdagen

Igår var det internationella kvinnodagen, runt om i Sverige sågs kvinnor tågande, på TV talade de om hur underrepresenterade kvinnorna var i styrelserummen. På gymmen delades det ut rosor till alla kvinnor och i affärer hade de sänkta priser för kvinnor. Med andra ord en hel dag då särbehandling är helt ok, något som knappast är lagligt enligt den nuvarande lagstiftningen.

Men ska jag vara ärlig så bryr jag mig inte, jag tror ändå inte på den rådande idén om jämställdhet. Jag tycker inte att män och kvinnor är lika och skall därför inte behandlas lika. Nu är det säkert många som går i taket, men lugn bara jag ska förklara mig. Jag anser att det ska det vara olagligt att avskeda en kvinna pga. att hon blir gravid och jag anser likaså att en persons kön inte skall få vara ett hinder i arbetslivet, så länge som det inte är ett fysiskt hinder vill säga.Vad jag däremot inte tror på är tanken om att det överallt i samhället ska vara 50% kvinnor och 50% män. Jag tror nämligen på nått så hemskt och reaktionärt som att alla människor är unika individer. Jag tror att mannen och kvinnan är olika och det finns en mening med det, nämligen att vi ska komplettera varandra. Jag anser att alla män och kvinnor är olika. Det finns ingen manual för hur man som kvinna är, lika lite som det finns det för att vara man.

Jag anser att killar ska öppna dörrar åt tjejer, jag anser att det är en självklarhet att låna ut min jacka till en tjej som fryser eller att följa henne enda hem för att se till att inget händer henne. Jag kan försäkra er alla att jag aldrig skulle göra något av detta mot en kille. Med andra ord jag behandlar inte killar och tjejer på samma sätt. Men helt seriöst, vad gör det?

Jag har tidigare jobbat lite som barnskötare så jag är den första att uppmuntra fler killar att söka sig till traditionella kvinnoyrken som tex. sjuksköterska och barnskötare. Vill en kompetent tjej bli chef så stödjer jag det likaså.

Men vad jag inte stödjer är denna ”jämställdhets hysteri” som kommer i vågor i vårt samhälle, nuförtiden verkar vilka sjuka beslut som helst kunna gå igenom så länge man appellerar till jämställdhet. Just nu är till exempel en ”handlingsplan för att förebygga våld mot kvinnor i nära relationer” ute på remiss här i Kalmar. Och vem kan inte ställa sig bakom det? Vem tycker inte att män som slår kvinnor är fega små kräk som borde****** långsamt och **** och***. Ja ni förstår min poäng. Men varför är det ingen som föreslår att en ”handlingsplan för att förebygga våld i nära relationer” skapas? Och varför i hela friden skall varje skola, förskola och fritidsgård tvingas anställa genuspedagoger som tvingar småkillar att inte leka med bilar och använda blå kläder? Vore det inte smartare att helt enkelt tala mer om värderingar och respekt för sina medmänniskor i skola och förskola, än att tvinga på småkillar rosa kläder och kjol? Tror aldrig att det förut varit så skönt att jobba till 9 på kvällen, så jag slapp bombarderas av eländet.

Annonser

En reaktion på ”Internationella kvoteringsdagen

  1. Ping: Så kallad positiv särbehandling «

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s