Tyskar tyskar…

Jag kan inte påstå att aftonbladet är en tidning som ligger högt i topp hos mig, kanske mest på grund av deras lite underliga och omogna syn på vad som kan räknas som en nyhet. Men ibland kan även denna tidningen lyckas snappa upp något intressant eller i vart fall lite roligt.

Nu senast så hade jag lite tid över på den uppstartskvart som vi har innan vi kopplar upp oss på jobbet, så jag tittade in en lite stund. Och vad ser jag då, en stor rubrik som lyder: Hitler kan bli fråntagen sitt tyska medborgarskap.

Jag tänker givetvis som varje normalt funtad person att det måste vara nått skämt och tittar instinktivt efter i min almanacka om det är första april och jag har missat det. Så är dock inte fallet. Tydligen anser en tysk sosse vid namn Isolde Saalman från Braunschweig att en sådan handling skulle befria staden ifrån sin koppling till Hitler.

Jag förstår givetvis att hon som tysk vill göra allt för att två sig fri och lägga sin historia bakom sig, men sedu Isolde så enkelt är det tyvärr inte. Mannen är död, är man död så är man död. Hitler dog som tysk och kommer därför alltid klassas som tysk, det kommer inga politiska mörkanden någonsin kunna ändra på. Att ens försöka göra något sådant är bara oärligt, som att dra in medborgarskapet hos alla brottslingar och påstå att inga såna någonsin har funnits i landet….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s