Lamt och huvudlöst Sahlin

En mindre lyckad bild av Mona (men bilden gav i alla fall skäl till en rolig ordvits)

Igår var jag tillsammans med några andra KDU:are och lyssnade på av sossarnas nya “ledare” som talade i Kalmar. Vi tänkte att det skulle vara intressant att höra vad partiet som har haft makten i 65 av de senaste 74 åren skulle demonstrerar mot. Tydligen måste vi ha fått en himla mö gjort redan för det här året var det riktigt många på plats, även om jag mest såg äldre. Hur som helst jag hade väntat mig ett ganska intressant tal så jag tog med mig anteckningsblock, kanske kunde man få några indikationer åt vilket håll hon skulle styra partiet. Skall hon tvinga Moderaterna bort ifrån vänsterkanten eller ska hon gå höger om (m)? Särskilt mycket indikationer blev det inte, fler “åtgärder” och högre a-kassa betonades hårt samt vikten av att stödja Hamas. Fröken Sahlins -Allt som KD är för, det är vi emot- med hänvisning till vårdnadsbidraget upprepades givetvis. I det stora hela var det dock ett lamt och huvudlöst tal med mer känsloargument och kallprat än lösningar och idéer. Men som Persson sa; Tänkande är inte Sahlins starka sida:)Ok, jag är givetvis färgad av mina politiska åsikter, hur trist jag än tyckte att Sahlin var så applåderade faktiskt folk. Hon är en skicklig agitator när hon vill. En människa som spelar på människors känslor, som gråter och visar sig sårbar för att vinna sympati. Vissa gillar sånt. Personligen tycker jag bara att de känslor som hon försöker tvinga på mig gör mig illamående. Känslor av skam. Hon presenterar sina lösningar och förklarar via sin retorik att detta här är det enda rätt, det humana, det snälla. Jag fick för att tag sedan frågan om vem jag föredrar, George W Bush eller Mona Sahlin. Frågan var till KDU:s kandidathäfte för valet till förbundsstyrelse. Vissa människor skulle svara pragmatiskt, vissa människor skulle aldrig kunna se sitt namn förknippas med Bush. Men en sådan människa är inte jag, att ljuga är inte min grej, att utelämna något i ett svar är ju även det ett sätta att ljuga, att hålla folk bort ifrån sanningen. Det jag skrev kom rakt ifrån hjärtat: Mona Sahlin symboliserar allt jag inte står för, förutom hennes politiska åsikter så personifierar hon för mig allt som är fel i Svensk politik. Korruption, maktarrogans och kriminalitet. George W Bush står åtminstone för kristna värderingar och sund familjepolitik. Ganska hårda ord kan tyckas, men inte mindre sanna för det. Jag är inte en helhjärtad Bushanhängare, det finns en hel del som är fel med dem amerikanska politiken. Men det är som sagt den amerikanska politiken, nu är vi i Sverige. Sahlin vill få mig att skämmas. Skämmas för att jag tror på familjen, skämmas för att jag är man, skämmas för att jag tror på hederlighet och hårt arbete, skämmas för att jag värnar det ofödda livet. Givetvis måste jag även skämmas för att jag är svensk (vi har ju ingen egen kultur, bara midsommar och såna töntiga grejer) och kristen. Nej fröken Sahlin, jag tänker inte skämmas, jag har ingen anledning att göra det. Ska någon människa skämmas så är det Du….. * Jag är osäker på om det är fru eller fröken Sahlin, men det är säkert bådeock, hon är ju en modern kvinna. Vill du veta mer om vårdnadsbidraget och vad vi vill göra för dig och din familj? Kolla då in: http://www.familjen.nu/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s