www.Familjen.nu

Efter valet var det inte bara i Riksdagen som maktfördelningen förändrades, i många kommuner kom en ny majoritet till makten. Tyvärr var inte Kalmar en av dem kommunerna, här gick sossarna istället framåt rejält.

Men bara för att det finns en majoritet av sossar i kommunfullmäktige så behöver det inte betyda att Kalmars familjer inte skulle vara kompetenta att själva ta hand om sina barn. Just nu driver Kristdemokraterna en kampanj (kolla gärna in sidan angiven ovan) som syftar till att familjerna ska få bestämma mer själva. Kristdemokraterna tycker att föräldrarna ska få mer tid och mer pengar, framförallt viktigt just nu är att Kalmar kommun öppnar upp för ett Kommunalt vårdnadsbidrag. När chansen att få ett bidrag för att kunna vara hemma mer med sina barn sist fanns(under regeringen Bildt) så tog över 70% av föräldrarna den chansen. Lite konstigt kan man då tycka att det första sossarna gjorde när dem åter fick makten vara att ta bort denna chans.

I går närvarade jag tillsammans med en vän vid Margaretaplan (Stensö, Kalmar) och delade ut flygblad om vilka möjligheter vi vill ge barnfamiljerna. Fint väder som det var passa på att se oss omkring i det fina vädret och ”lappade” brevlådor med rollerbladas.
Diskussionen om familjens roll i samhället kom mångt och mycket bort under förra valrörelsen, och min personliga åsikt är att det mångt och mycket bidrog till att (kd) inte hamnade på en 15% nivå. Därför är jag också en av de gladaste att denna viktiga fråga åter kommer upp på dagordningen.

Låt oss hoppas att nästa gång vi kallar till en familjedag ska den dra lika mycket folk som den häromdagen gjorde i Italien.
(750 000 personer).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s