Öppet brev till bloggportalen Motvärnet

Vi vill med detta brev meddela vårt tydliga avståndstagande från både bloggportalen Motvarnet.se och från de åsikter som framkommer på de andra bloggar som är listade där. Vi har alla tre vid olika tillfällen och flera gånger skrivit till den på hemsidan angivna kontaktadressen och krävt att våra bloggar stryks från listan. Så har ännu inte skett.

Vi är inte tillfreds med att våra åsikter jämförs med sverigedemokrater, vare sig det sker på hemsidan Motvarnet.se eller någon annanstans.

Det vederbörande gör strider mot Upphovsrättslagen. Till att börja med är det olovlig framställning (jfr §1 och 2, se särskilt §2 st 2 i detta sammanhang). För det andra är verken tillgängliggjorda för allmänheten i ett sådant sammanhang som är på angivet sätt kränkande för upphovsmannen (§3 st 2). Se också §5, där det framgår att den som genom att sammanställa verk eller delar av verk visserligen har åstadkommit ett litterärt ”samlingsverk” som vederbörande kan hävda upphovsrätt till, men att hans rätt inte avser de särskilda verken.

Vi vill med detta nu först markera att vi är införstådda med den saken och tillse att den anonyme personen bakom Motvarnet.se också är införstådd med detta. Personen bakom Motvarnet.se har absolut inte vår tillåtelse att länka in våra bloggar i detta sammanhang, och vi kräver, återigen, att vederbörande stryker länkarna till våra bloggar.

Christopher Dywik (kd)
Jakob E:son Söderbaum (kd)
Dag Elfström (kd)

Annonser

En reaktion på ”Öppet brev till bloggportalen Motvärnet

 1. Klargörande: Motvärnet.se är ett projekt som är nerlagt ur vinkeln vidareutveckling. Domäner och webbhotell kommer inte att förnyas när tiden för dessa har löpt ut. Folket bakom sajten har sedan en tid upplösts som arbetsgrupp, och arbetar idag på skiljda håll med andra projekt. Om ingen tar över driften av projektet så kommer således sajten att försvinna innan jul.

  Vidare har Motvärnet under tiden projektet var aktivt, till viss del och i vårt tycke, ändå tagit till sig delar av kritiken som inkommit från KDiterna. Partitillhörighet har förtydligats genom att en logo placerats vid de flöden vars skribenter är aktivt arbetande inom ett pari, och det lades till en text längst ned på sidan som förtydligade att listningen av skribenter inte är ett likställande. (För ordagrant, se längst ner på http://www.motvärnet.se).

  I övrigt är vi faktiskt intresserade av hur lagen väljer att tolka en någorlunda politisk, men helt non-profit sajt – varken annons eller donation, vars aggregator drar in flöde från politiska skribenter med aktiva rss- samt atomflöden, visar utdrag från dessa, och placerar en tydlig partibeteckning jämte.

  Bra så.

  För att nämna de e-brev som inkommit från just dessa tre KDiter, så är Christopher Dywik den som främst propagerats att gå till mötes; eftersom han kom med en oerhört förvånande och ärlig bild av det hela. Något som skiljt dessa tre KDiterna väldigt mycket åt. (Eventuellt publiceras delar ur alla e-breven under ett annat projekt som handlar om just trovärdighet och det politiska debattklimatet i Sverige.)

  Ett tydliggörande för vad ett av målen med Motvärnet.se var som projekt, kommer förmodligen att komma upp på sajten framgent om tid gives. Detta kommer förmodligen, tillsammans med KDit-utspelet, att bringa många ”aha” upplevelser runt om i Sverige för dem som varit besökare av sajten.

  Sedan känner vi oss tvingade att göra en av de första parodierna av detta KDit utspel; Att känna sig kränkt av att synas bland SD-skribenter på Internet, vad kan det komma att betyda för riksdagens lokaler om nu Kristdemokraterna klarar av att hålla sig över 4% spärren samtidigt som SD kliver in? Bygglov? [Fritt för roliga lösningar, gärna via e-post till oss]. (Det finns bränsle för några års komik i detta utspelets olika stycken).

  Vidare kommentarer kan komma framgent och vid en mer gudaktig tidpunkt på dygnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s