A-frågan, B-frågan och C-frågan

Kom nyss hem ifrån Kristdemokraternas riksting, det var en oerhört trevlig helg. God mat hela helgen, rättvisemärkt choklad, skön säng och framförallt så många trevliga människor.

Enligt media var den stora frågan den om Abort. Stycket: hälsa och sjukvård debatterades förvisso i 4 timmar, men mediebilden känns ändå ganska skev då den utmålar frågan till partiets viktigaste. Frågan är oerhört viktig, och jag är stolt över att tillhöra Sveriges enda parti som även vågar diskutera frågor som är etiskt svårhanterade. Jag är stolt att jag tillhör ett parti som konsekvent slåss för att minimera antalet aborter och konsekvent kämpar för att det ska erbjuds hjälp och stöd till kvinnor som inte vill göra abort.

Vad jag däremot inte är stolt över, är de argumenten som partistyrelsen förde fram mot ett sänkande av veckogränsen för fria aborter till 12 veckor. Kristdemokraternas ställningstagande för fri abort vid 18 veckor var tidigare helt korrekt med tanke på det medicinska kunnande som fanns då, men efter allt som åren går bli sjukvården bättre på att rädda barn som föds tidigare och tidigare, därför känns det för mig mycket naturligt att flytta denna gräns till 12-veckor. Hägglund menade att Sverige inte alls hade Europas liberalaste abortlagstiftning, vilket är en sanning med modifikation. Förvisso finns det i Europas länder olika regler om när det är tillåtet med abort och på vilket sätt det får ske, och där hamnar Sverige i mitten någonstans. Men Sverige är det landet, som strax efter USA har liberalast abortlagstiftning när det kommer till antalet veckor för FRI abort.Hägglund menade även att eftersom det endast är 7 % (2523 st!) av alla aborter i Sverige som är genomförda efter vecka 10, så är diskussionen om veckogränser meningslös, då veckogränser endast medföra att öka pressen på kvinnor att ta sitt beslut tidigare (vilket kan leda till att fler väljer att behålla sina barn). Jag håller med Hägglund och PS om att det viktigaste alltid är att genom förebyggande arbete stoppa så många aborter som möjligt. Men med en sådan retorik har jag mycket svårt att förstå varför vi överhuvudtaget har någon gräns innan 9 månader?För att manifestera mitt stöd till det okränkbara människovärdet och de födda barnen så kommer en länk till organisationen Livlinan att tills vidare att pryda min blogg.

Bensinskatten
När jag i 13 års ålder blev intresserad av politik var det framförallt miljö frågor som engagerade mig. Jag var så orolig över hålet i ozonskiktet att jag inte kunde sova på nätterna, nuförtiden sover jag bättre men är fortfarande orolig. Nuförtiden har jag andra idéer om hur vi ska lösa vissa av de miljöproblem som vi har i Sverige och världen, bland annat anser jag att det är viktigt att människor inte kommer i kläm vid politiska beslut. Nu för tiden kallar jag mig kristdemokrat och inte kommunist:)Jag är fruktansvärt stolt över de satsningar som alliansregeringen hittills har föreslagit för att skapa ett grönare Sverige.

Framförallt tänker jag på miljöbilspremien men även de satsningar som görs på bland annat biogas. Och visst finns det brister med alla nya drivmedel, men det är ju just därför vi måste satsa pengar på det. Fler och fler länder och regeringar inser att vi har ett gemensamt ansvar för den jord vi ärvt av våra fäder och en dag ska lämna över till våra barn och kommande generationers ömma vård. När det kommer till frågan om bensinskatten så ser jag i den en stor skiljelinje mellan tvångsinriktad socialism och uppmuntrande kristdemokratisk politik. Vi har idag ett stort problem med avgaser ifrån bland annat bilar och det är något som vi måste råda bot på. Viktigt att tänka på i vår iver att rädda vår jord är då på vilket sätt man vill göra det. Vill man chockhöja skatten på bensin – vilket direkt slår mot några av de fattigaste i samhället, de som inte har råd att köpa miljöbilar och de som bor på ställen där det inte finns kollektivtrafik. Dessa människor kommer fortsätta köra sin bil på dyr bensin och istället välja att dra ner på sina matkostnader. Den enda rimliga lösningen för att inte slå undan fötterna på dessa är att instifta premier och miljöbilsbonusar för att uppmuntra dem att köpa miljöbilar eller så kan man genomföra en sänkning av skatten på miljövänliga drivmedel. Positiva incitament istället för tvingande pålagor!

Jag bodde på landet tidigare (Tvärskog), det har jag gjort under hela min uppväxt och måste ärligt erkänna att jag inte gillar att behöva bo i en stad. Men jag fick välja mellan att äta mig mätt eller ta mig till skolan. Sån är verkligheten, drivmedelsskatten slår ut de med lägst inkomster, de som är beroende av bilen. Under valrörelsen knuffade jag och en annan KDU: are min bil inifrån Kalmar ut till landsbygden (Ljungbyholm) för att manifestera att vi inte hade råd att köra bilen. Vi brann för löftet om att kunna ha råd att bo kvar på landet!
Det var mycket bra att rikstinget valde att avslå motionen som skulle stoppa alla sänkningar av bensinskatten, men mycket fegt att de inte kunde tänka sig att slå fast att (kd) skulle jobba för att förankra förslaget i alliansregeringen.

Civilkurage – Stycket är tillägnat kvällstidningen Expressens ledarsida!

Expressens artikel om Rikstinget och KDU

För att bli tagen på allvar som ungdom krävs det förutom att man är påläst och ärlig också att man klär sig respektabelt. Vi unga kristdemokrater har valt att engagera oss politiskt pga. att vi ser problem i Sverige och världen. Vi tror på det globala syskonskapet, vi tror på förvaltarskap och vi tror att etik och moral är något som fattas i dagens samhälle. När jag som ung politiker vill ändra något på politisk väg så gör jag inte det genom att kasta gatsten, jag gör det inte iklädd trasiga byxor som hänger nere vid knäna och absolut inte med hår som en drogliberal-hippie. Jag klär mig i hela och rena kläder för att markera att jag är seriös med det jag säger. Det är väll det minsta vårt statsskick och väljare är värda?

När då Expressens Johannes kallar det som ”sker” i KDU för en förbruning kan man undra vad för någon människa han är och var han har sin moral och etik? När jag gick på dagis fick jag lära mig två saker, för det första att inte ljuga och för det andra att om man inte ska säga nått snällt ska man vara tyst.

Att påstå att Mikael Oscarsson ifrån Uppsala endast företräder Livets ord, för att många inom just den kyrkan röstar på honom är nog ändå det barnsligaste i ledaren, ungefär som att jag inte företräder (kd) utan landsbygden eftersom det var där folk kryssade mig. Vad gäller det vattenkammade håret så kan jag upplysa er alla om att jag använder Klippotekets frisyrgelé och inte vatten. Och du Johannes, om du i fortsättningen vill bli tagen för en seriös journalist så kan du ju börja med att kolla upp fakta. I fortsättningen är du välkommen att ringa mig och fråga på 073-1806887, ring helst inte efter kl 22.00 bara är du snäll, somliga har hederliga jobb att sköta dagen därpå.Eller så kan du fortsätta på din inslagna väg där du helt enkelt hittar på och förvränger fakta, då kommer du säkerligen komma långt, kanske att du om några år hamnar som chefredaktör på någon cool och respektabel tidskrift som Norrskensflamman.

Annonser

En reaktion på ”A-frågan, B-frågan och C-frågan

  1. Det lustigaste med den där ledaren var väl ändaa när det antyddes att de unga ”bruna” stod i klungor och viskade. Självklart staar de yngre för sig (man talar ju helst med dem man redan känner, särskilt om man faar kängor kastade aat sitt haall i partiledarens tal) och självklart haaller man en laag ljudnivaa för att inte irritera andra!

    Själv tror jag att just vattenkamningen kan komma att bli viktig för KDU i framtiden, och därför uppmanar jag saaväl Elfström och Isaksson som maanga andra: laat haaret växa ut en aning och laat sedan kammen och vattnet sköta resten.

    För den ambitiöse finns f.ö. haarvatten – en fetthaltig vätska som ofta staar att finna i äldre farbröders toalettskaap – som en bortglömd världsförbättrare för sidbenebeprydda unga kristdemokrater. Svaaraatkomligt, men ack saa bra för baade stabilitet och glans. Om man inte finner produkten gaar det bra att helt enkelt blanda balsam och vatten och hälla i en sprayflaska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s