Kampanjhelg med KDU Kalmar

I helgen började Kalmars traditionella kampanjhelger, vi förflyttar oss ifrån happening till

happening.

Vi började i vanlig ordning i Mortorp (ca 2,5 mil söder om Kalmar) där Kalmar/Öland fordonshistoriker arrangeras Calmar Classic motor show.

Vi delade ut flygblad, uppmanade de tillresta att tuta för en sänkt bensinskatt och samlade in namnunderskrifter mot miljöminister Carlgrens planer på att ytterligare straffbeskatta landsbygdsborna och andra som är beroende av sin bil. Kändes fint att börja på hemmaplan.


Därefter satte vi oss i bilen och begav oss till Borgholm (Öland) där Kronprinsessan Viktoria skulle fira sin 30-års dag. Oj, vilken fest, David Högberg (killen i hatt) passade på att utmana undertecknad på kungsridning och lite snabbmat han vi också trycka i oss innan vi slutligen kunde ställa oss i den längsta kö jag någonsin sett under alla år jag varit på plats. Och själva firandet sen, bland annat Carola och någon kille som hette Måns sjöng, ledde det hela gjorde han den där skåningen… ni vet han som är så kul….Glans tror jag visst han heter:)

Men bäst utav allt var nog tjejbandet Calaisa tolkning av kungssången, det var så vackert att jag blev tårögd.Efter firandet skyndade vi oss ut för att för att få en glimt av kungafamiljen då de begav sig hemåt mot sin sommarresidens på Solliden. Vi delade ut flera hundra flygblad som stöd till monarkin, en chefredaktör för en Kalmartidning samt landshövdingen och hans fru var och klappade oss på axeln och uttalade sitt stöd. Vi träffade även några äldre partikollegor som hade åkt ända ifrån huvudstaden för att hylla kronprinsessan. När vi slutligen, sjungandes begav oss ifrån ön så kände vi oss mycket stolta över att vara så uppskattade. Väl på plats vid Visfestivalen i Västervik var åtminstone undertecknad hyfsat trött efter att ha kört fram och tillbaka i det varma vädret, men detta ändrades snabbt då en av KDU:arna överraskade med att sätta på pärleporten i rockversion på vår bergsprängare. När man kampanjar på festivaler är ”kvalitetsvärvningar” inte precis vad man är ute efter ,utan siktar istället på många goda diskussioner. Med en knippe ballonger och en bergsprängare med metall visade vi snabbt västerviksborna att KDU inte är ett gäng torra gubbar utan Sveriges coolaste ungdomsförbund.

Med kommentarer som ”Det finns inget sexigare än män som engagerar sig för något de tror på” så kan man inte annat än älska det man pysslar med.

På söndagen varvade vi ner lite och spelade politiskt sällskapsspel hemma hos en av Västerviks härliga Kristdemokrater innan vi slutligen fortsatte att samla in namnunderskrifter vid stadens bensinmackar.

Västervik, nästa år lovar vi att vi tar med heliumgas!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s