Kampanjhelg II med KDU Kalmar

Då var det dags igen, KDU Kalmar fortsätter sitt korståg för låginkomsttagares och barnfamiljers rätt att bo på landsbygden. I helgen var det Bergkvara Waterfestival och givetvis var KDU på plats med sin helschysta kampanjvagn.

När vi först nådde Bergkvara var det en aning trist väder men det sprack upp lagom tills vi hade ätit och gjort oss klara för att börja kampanja. Vi hade först tänkt att vi skulle stå och samla in namnunderskrifter vid festivalens ingång, men vi märkte snart att trycket vid husvagnen var för stort för att en person själv skulle kunna hantera det hela. I vanliga fall när vi är ute och kampanjar brukar vi oftast vara de som tar initiativet till att starta en diskussion, men inte här, människor i alla åldrar kom och satte sig hos oss och diskuterade, argumenterade och hade det trevligt. Vi bjöd på rättvisemärkt kaffe och ballonger delades ut till barnen (och till de vuxna som fortfarande hade barnasinnet kvar).

Kampanjen kan helt klart räknas som lyckad, förutom nya medlemmar fick vi till många bra diskussioner om både bensinskatt, jordbrukspolitik och vårdnadsbidrag. Förutom undertecknad bestod kampanjgänget av Fredrik “PPN” Sjömar, Bergkvaras Emily Blomberg och så Kalmardistriktets fadder David Högberg. Det var ett oerhört sammansvetsat gäng och kampanjhelgen var den roligaste på länge. Men det som dock känns bästa är alla fördomar som vi lyckades bryta, i Torsås kommun kommer Kristdemokraterna helt klart få fler röster bland ungdomar nästa val!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s