Harry Potter och Günter

För att på riktigt kunna försvara oss mot värdenihilismen krävs det – på samma sätt som ungdomarna i böckerna om Harry Potter behöver lära sig praktisera försvar mot svartkonster – att vi lär oss debattera fritt och prova olika uttryckssätt.

Det är ingen överraskning att Bengt Germundsson i Markaryds kommun, där kristdemokraterna fick 40% av rösterna säger att receptet på deras framgång är att de har högt i tak och en givande interna debatt där även kontroversiella åsikter respekteras.

På samma sätt som överinkvisitorn och trolldomsministern i senaste filmen slutligen förstår att Harry Potter och professor Dumbledore inte är deras fiender, så hoppas jag att Günther och vissa personer i vår kära partiledningen inser att de som kallar sig värdekonservativa, kulturkonservativa eller socialkonservativa inte är några fiender till Kristdemokraterna och Kristdemokratin utan några av våra mest trogna allierade. Vi talar om en grupp människor som använder andra ord och uttryckssätta för vad vi alla i Kristdemokraterna egentligen värdesätter, såsom familjen, subsidiaritet, etik och moral, det okränkbara människovärdet och de kristna traditioner som västerlandet vilar på. Alla som delar dessa ideal är välkomna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s