Al Gore = Loser

Jag har många gånger fått förklarat för mig vad som egentligen hände vid presidentvalet i USA när Al Gore fick flest röster, men trotts det blev George Bush president. Tyvärr verkar det aldrig stanna kvar där så länge, eftersom det är något som jag har laggt bakom mig. Men nu läste jag precis en artikel i Expressen. I artikeln nämner ”reportern” åter igen det som har blivit ett faktum i Sverige, nämligen att Al Gore var den som vann presidentvalet. Och därmed späder på villvarelsen att Bush och hans polare i högsta domstolen fuskade. Det här är vad som egentligen hände.

”I USA är det majoritetsvalkretsar. Viket betyder att om 51% röstar på presidentkandidaten X, och 49% på presidentkanidaten Y i Texas, räknas det som att hela texas stödjer kandidat X. I valet Gore vs Bush fick defacto Al Gore fler röster, men i och med att de fördelades på det sättet de gjorde så vann fortfarande Bush. I Norge har de ett liknande system, där fick det borgerliga blocket flest röster förra valet, trotts detta vann socialistera på grund av hur rösterna fördelades.”

Så, en gång för alla, Al Gore vann inte presidetvalet, han förlorade det på grund av det valsystem som de har i USA!

Personligen gillar jag inte systemet med majoritetsvalkretsar, jag tycker helt enkelt att den som får flest röster borde vinna. … Det känns ganska bra att vi inte längre har detta system i Sverige, vilket Expressens ”reporter” med största säkerhet också tycker. Men rätt ska vara rätt, bara för man inte gillar att faktum så ska man inte ljuga om det. Fy skäms på er Expressen!

Annonser

En reaktion på ”Al Gore = Loser

  1. Ping: Tornadon Huckabee sveper vidare «

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s