Svartmålande nyhetsbevakning

TT rapporterar sällan om de positiva sakerna som våra och andra länders modiga män och kvinnor gör i oroliga områden eller krigshärdar. Idag läste jag till exempel en artikel i Barometern där informationen var hämtad ifrån TT, och herre min skapare vilken vinklad information!

Det minsta vi kunde göra för dessa människor som riskerar sitt eget liv för att hjälpa människor som aldrig ha träffat att få ett bättre liv- är att visa vårt stöd åt dem här på hemmaplan. De gör ett jobb som både är fysiskt och psykiskt påfrestande. Många här hemma i Sverige tycks tro att de åker omkring och hotar folk med vapen, våldtar och plundrar lite här och där. De kunde inte vara mer fel, det här är verkligheten för många människor och våra trupper är där för att hindra det här.

Vad gäller de fåtal som faktiskt begår brott så ska dessa, precis som på hemmaplan straffas, om än hårdare då de även rubbar den tilliten som vi Svenskar är så bra på att bygga upp. Jag skrev runt juletid om internationellt fredsarbete och de som motsätter sig att vissa länder går in och agerar. Under den tidpunkten var mitt resonemang mer en fundering, men under senare tidens diskussioner om försvarsmakten uppgifter så börjar jag bli mer och mer säker på att jag kanske inte vara så himla fel ute.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s