Grattis Zlatan

Vaknade som vanligt av att min klockradio gick igång på en alldeles för hög volym. Idag fyller Zlatan Ibrahimović tydligen 26 år och han har dessutom precis brutit sin måltorka och gjorde igår, inom loppet av drygt en kvart två mål som därmed sänkte PSV Eindhoven i Champions League. Jag har väldigt kluvna känslor vad gäller Zlatan, många gillar honom inte för att han är en diva och för hans humör.

Personligen kan jag erkänna att jag gärna hade sett att han vore mer av en lagspelare, men vi vet ju att så inte är fallet. Zlatan är en högst osvensk fotbollsspelare, han spelar bra och vet det, själv vilket är väldigt fult i Jante-Sverige, förvisso tror han ibland lite för mycket på sig. Men faktum kvarstår; vill man verkligen vinna så måste man tro på sig själv och förlorar man eller nått går fel så blir man arg, det vet alla som någonsin har spelat fotboll, eller hockey för den del (och troligtvis en mängd andra sporter som jag aldrig prövat på). Men en sak har som jag har kommit att funderat på under senaste tiden är varför sjunger karln inte med i nationalsången?! Kan han inte sången eller är han inte stolt över att få representera vårt svenska landslag? Jag hade troligtvis inte ens tänkt på detta om det inte vore så att jag själv inte har TV hemma och därför endast ser på TV i undantagsfall vid mina besök hos mina föräldrar, där det uteslutande är sport som gäller. Och jag hade troligtvis inte ens tänkt på det om det inte var så att min mor, som aldrig talar när man sitter vid TVn, med eftertryck klargjorde att Zlatan inte borde få spela för Sverige om han inte hade hyfs nog att sjunga med.

Hur som helst, Grattis på Födelsedagen Zlatan, och du… lär dig nationalsången va:)

Annonser

2 reaktioner på ”Grattis Zlatan

  1. Tyvärr vägrar också många av våra italienska landslagsspelare att sjunga nationalsången. Jag misstänker att de inte ens kan alla ord. Och, till skillnad från Zlatan, kan de inte heller komma med undanflykten att de har utländskt ursprung, för vårt italienska landslag består enbart av spelare med italienskt ursprung.

    PS: Tack för din vänliga kommentar, som jag äntligen har besvarat. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s