Bombhot i Kalmar

När undertecknad imorse kom in på jobbet vara det ovanligt mycket tissel och tassel. När jag satte igång min dator och öppnade min mailbox förstod jag varför. ”Bombhot i Kalmar” stod det med fet text.

Tydligen hade en kvinnlig tjänsteman på socialtjänsten i Kalmar mottagit ett hotbrev. Enligt uppgifter ska en bomb ha placerats i en bil som var parkerad utanför Socialen. Polisen tog, som sig bör, hotet på största allvar och eftersom Socialtjänsten var belägen på Skeppsbron i hamnområdet i Kalmar så spärrades ett stort område runt omkring av. Tilläggas bör att där socialen ligger finns flera restauranger och ett stort köpcenter.

När undertecknad framåt kvällen begav sig ned till biografen för att hämta ut en biljett så var jag tvungen att köra förbi det avspärrade området. En ansenlig mängd människor hade då samlats runt omkring avspärrningarna, tydligen väntade man på att bombgruppen från Malmö skulle anlända. Lite irriterat började undertecknad tänka på hur mycket det här kostade oss skattebetalare. Troligtvis var det någon som hade blivit nekad ett bidrag som denne vill ha och hade därför bombhotat handläggaren. Givetvis förstår undertecknad att en viss irritation kan uppstå om man räknat med att få ut en summa pengar som man sedan inte får. Det har även hänt undertecknad själv, då jag skickade in två blanketter i fel ordning till min a-kassa och därför blev nekad arbetslöshetsersättning för ett halvår.

Men att försöka påverka utvecklingen med våld eller hot om våld, det är inget annat är terrorism! Undertecknad hoppas innerligt att polisen får tag på den skyldige så att han får sitt straff. Hur som helst var det falsklarm, men tänk bara på vilket bättre sätt polisens resurser hade kunnat användas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s