Vad har Al Gore gjort för freden

Nobels fredspris är ett av de fem ursprungliga Nobelprisen. Alfred Nobels testamente säger att priset skall tilldelas den som ”har gjort mycket för den största välgörenhet för mänskligheten” och att en del tilldelas den person som ”gjort det mesta eller bästa arbetet för gemenskap och brödraskap mellan nationerna, och för avskaffandet eller reduceringen av stående militära styrkor och för främjande av fredssammankomster”.

Ja, det är väl inte särskilt mycket att säga. Undertecknad brukade tycka Nobels fredspris var något fint, men kan nu inte längre ta det på allvar. Personligen hade jag föredragit att partiledaren för det Kristdemokratiska partiet på Kuba,Oswaldo Paya, hade fått priset. Ja, egentligen hade jag nog kunna ha nöjt mig med vem som helst som faktiskt hade gjort något för freden i världen.

Sådan är den politiska korrektheten…. nedan följer de 9 felaktigheterna i Al Gores film. garyvarvel101607.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s