Ett mail från en medlem

Häromdagen fick jag ett mail ifrån en av KDU Kalmars medlemmar. För att sammanfatta det hela så ville han upplysa mig om att han hade skickat in en insändare till Barometern och ville ha lite feedback på den.

Jag blev givetvis mycket glad över medlemmens initiativ och läste genast igenom insändaren, som visade sig var mycket saklig och välskriven. Det som dock berörde mig mest var det han hade skrivit till mig i själva mailet. Jag funderade på det om och om igen och kunde inte låta bli att publicera några valda stycken av det.

“Hej
I onsdags skickade jag en insändare till Barometern. Jag blev helt enkelt så rent ut sagt förbannad på RFSL och Miljöpartiets föraktande av yttrandefriheten när det gäller Bevara Äktenskapet-affischerna (hur kan orden Bevara Äktenskapet innebära hets mot folkgrupp)…”

“Som du ser så har jag använt mig av signaturen Fredrik S istället för mitt fullständiga namn. Jag vet att det kan anses som lite fegt att gömma sig bakom en signatur. Det är inte så att jag inte vågar stå för mina åsikter, det gör jag. Det är ju dock så att det tyvärr är extremt politiskt inkorrekt att kritisera RFSL. Jag ville skona mina föräldrar från kommentaren ”Jasså, er son är homofob”. När jag sedan läste att upphovsmakarna till Bevara Äktenskapet-kampanjen blivit hotade, så var det ännu en anledning till att använda signatur. Kändes säkrast så första gången.”

Låt oss hoppas att inskränkta människor som de i Miljöpartiet och RFSL inte lyckas tysta oliktänkande som Fredrik, och att vi snart får se fler insändare i samma anda. Keep on going Fredrik…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s