Dywik i Göteborg och snart är julen här..

Som några av er läsare har påpekat så har jag ändrat lite i själva utseendet på min blogg, ändringen är givetvis endast tillfälligt och syftet är att via min blogg försöka förmedla lite julglädje.

Vintern är här, snart är det jul och jag tillhör den sortens människor som verkligen älskar denna tiden på året. Min lägenhet har sedan en vecka tillbaka varit fullkomligt ockuperad av tomtar, lucior, ljusstakar och stjärnor. Krubban och själva julgranen brukar jag dock vänta med tills vissa specifika datum, mer om detta senareJ

I Kalmar har KDU, som ni säkert har förstått av min blogg dragit igång kampanjen “fridlys julen” på allvar. Efter att ha blivit kontaktad av upprörda Kalmarbor tjuvstartade vi kampanjen via vårt pressmeddelande. Vi har sedan dess blivit omskrivna i Östra Småland, fått två insändare publicerade i sakfrågan och det är bara början. Undertecknad har även varit i kontakt med rektorn på Tingbydalsskolan, dels för att höra hennes sida av saken, och dels för att försöka få henne att tänka om. Än så länge har vi inte lyckats, men vi hoppas verkligen att vi genom att belysa frågan ytterligare, lyckas skapa en stark opinion för att bevara skolornas traditionella julfiranden.

dsc00176.jpgHur som helst, i torsdags var jag i Göteborg och talade försvarspolitik inför mitt fadderdistrikt. Det var första gången sedan jag blev fadder åt distriktet som jag besökte dem. Kvällen ledde till många intressanta diskussioner om alla ifrån direktdemokrati, tolksystemet, rättvis handel och inte minst internationella insatser.

Innan jag avrundar så finns det några saker som jag måste ge distriktet lite extra ”credd” för. Dels så har de investerat sin valfond i etiska fonder, vilket innebär att den automatiskt kommer växa. De hade själva bakat fikat vilket antingen tyder på att de har bra idealism i distriktet, eller en snäll mammaJ Och sist men inte minst så gav dem en härlig påminnelse om min uppväxt genom att titta på tidernas kanske bästa julkalender, Sunes jul.

Då tågförbindelserna mellan Göteborg och Kalmar inte är vad dem borde så fick jag övernatta hos en av medlemmarna. Dagen efter då jag skulle bege mig med spårvagnen till tågstationen så upptäckte jag något som många Göteborgare säkert har upptäckt före mig, spårvagnarna kommer inte i tid. Jag som reser med SJ ofta vet att denna typen av företag har en tendens att mer eller mindre alltid vara försenade. Hade ett annat företag bettet sig på detta sättet hade folk helt sonika valt bort dem, men eftersom SJ är statligt så har vi ju inte det valet. Pust och puh, varför ska det vara så svårt att se till att saker och ting konkurrenssätts så vi får bra, billig service i tid.

Väl hemma i Kalmar var det åter dags att bege sig utdsc00181.jpg på staden för att dela ut lite “fridlys julen” flygblad. Trotts det tråkiga vädret och frusna, stressade människor fullastade med kassar så var det många som stannade till och uttryckte sitt stöd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s