Pressmeddelande- Tomtar står upp för traditionellt julfirande

Idag, den 13e december, mellan ca kl 15.30-16.30 kommer KDU åter finnas utspridda längs med Kaggensgatan i Kalmar. Denna gången kommer vi finnas där utklädda till tomtar, för att sprida vårt budskap om att vi vill ”Fridlysa julen”.

På senare år har allt fler försökt avskaffa våra traditionella jul- och luciafiranden. Det mest aktuella fallet är Tingbydalsskolan i Smedby, där rektorn vill sätta stopp för skolans traditionella julfirande i kyrkan.

KDU kan inte titta på utan att reagera när beslut tas som hotar att ta ifrån barn och kommande generationer sina traditioner. Traditioner bryter ner murar och bygger en stark gemenskap för alla Sveriges medborgare. Det går inte att ta bort det kristna ur julen eller ur vår kultur och historia generellt sett. Det måste vara möjligt att visa respekt för olika religioner och olikheter och fortfarande värna om Sveriges tusenåriga traditioner.
– Säger KDU Kalmars distriktsordförande Christopher Dywik.

Läs mer om vår ”aktion” på Östra Småland. Aktionen var oerhört lyckad och kommer fortgå en gång i veckan fram till jul. Att få pryda framsidan på Östra Småland var inte heller dålig publicitet för vår sak.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s