Tips för en traditionell jul

ljusstake.jpg

Julen närmar sig för varje dag som går, men vissa människor vill stoppa firandet av denna vackra högtid för att den enligt dem, kränker människor som inte firar jul.

Allt detta är givetvis ren strunt, jag har mycket svårt att se varför det skulle vara kränkande för en muslim (som uppmanas att besöka kyrkan om en moské ej finns tillgänglig) eller en buddist (som får fira alla möjliga högtider så länge som de fokuserar på kärlek och medkänsla)? Vad det egentligen handlar om är att det finns vissa människor som kallas kulturradikaler. Vissa av dem är liberaler och vissa av dem är socialister. En sak har de dock gemensamt och det är en total dissrespekt för våra underbara traditioner, de ser inget som helst värde i vårt kulturarv och historia och de fullkomligt avskyr all form av organiserad religion.

Det som är läskigast med dessa människorna är att de i sina attacker, allt för ofta försöker pådyvla svenska folket att muslimer känner sig kränka av att det finns kristna traditioner i Sverige. De försöker vända olika religiösa grupper mot varandra lagom till en högtid som handlar om gemenskap, förståelse och kärlek.

Låt oss hoppas att verkligheten hinner i kapp dem innan julafton… För det är ju jultomten som bestämmer vem som har varit elak eller snäll, och vill de ta bort julen så lär de ju inte få särskilt många julklappar:)

I helgen har jag haft julfika med några av mina närmsta vänner, vi har druckit glögg, ätit pepparkakor och lyssnat på julmusik och bara umgåtts. Här nedan följer min nya julfavorit med bandet ”The Right Brothers”.

Annonser

En reaktion på ”Tips för en traditionell jul

  1. Håller definitivt med! Jag är själv en djupt troende muslim, men det hindrar mig inte från att älska julstämningen som jag ser fram emot varje år, om inte annat så för jultraditionerna som är otroligt vackra. Kämpa hårt för det ni tror på och låt ingen stoppa denna underbara högtid 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s