Svarar på kritik mot KDU och ”fridlys julen”

Den 12 december hade en kvinna vid namn Anna Eriksson en insändare i barometern där hon kritiserade KDU och undertecknad för vår kampanj ”fridlys julen”. Kolla in insändaren hos Barometern eller läs här nedan.
——————————————————————————————————

Svar på insändaren från Anna Eriksson den 12 december om huruvida jag, som kristdemokrat, skulle finna det kränkande eller ej, att deltaga vid en ceremoni som vilar på en annan religiös grund än en kristen. Och mitt svar kan inte vara mer ärligt, nej jag hade inte funnit det kränkande utan snarare trevligt och lärorikt att delta vid en sådan ceremoni.

Jag beklagar att jag i min ursprungliga insändare, i dina ögon, gav ett sken av att jag på något sätt anser rektorn på Tingbydalsskolan i Smedby vara korttänkt pga. hennes beslut att slopa skolans traditionella julfirande. Så är det absolut inte, vad det istället handlar om är att vi i KDU inte anser att det finns något att vinna, på att beröva barnen ett av deras viktigaste verktyg för att förstå den kultur de lever ocsh verkar i. Det går inte att ta bort det kristna ur julen eller ur vår kultur och historia generellt sett. Den kristna traditionen och tankevärlden präglar allt i vår kultur ner till det allra vardagligaste. Allt ifrån vad vi äter till vad vi uppfattar som rätt och fel.

KDU vill presentera ett kulturkonservativt alternativ och vi ser det som vårt ansvar att reagera när beslut tas, som hotar att ta ifrån barn och kommande generationer sina traditioner. Vi tror att den här sortens traditioner bryter ner murar och bygger en stark gemenskap för alla Sveriges medborgare. Vi tror att det är möjligt att visa respekt för olika religioner och olikheter, och fortfarande värna om Sveriges tusenåriga traditioner. Därför vill vi fridlysa julen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s