Folk och försvars rikskonferens i Sälen 2008 (3)

Jag får be att uppmärksamma er på att kommentarerna av talarna inte kommer läggas upp i korrekt ordning, utan i den ordning jag hittar mina anteckningar:)

Dag 2

Förste talaren för dagen var Sveriges försvarsminister Sven Tolgfors (tomhylsan). Tolgfors gjorde ett överraskande bra framträdande och erkännas ska att till och med jag applåderade lite smått när han var färdig.

På grund av skriverierna i främst SvD så kretsade mycket kring rykten, om dessa var sanna och om isåfall vad skulle skäras ner. Svaret var inte särskilt rakt men enkelt: att han inte i nuläget visste.

Vad Tolgfors dock får ett pluss för var hans löfte om att Sveriges förmågan till insatser ska fördubblas, vilket till exempel innebar en tydlig ökning i Afghanistan. De 5 miljonerna som skulle sparas in var enligt honom något som inte skulle ske fören 2010.Och slutligen påpekade han vikten av att alltid ha en “exit strategi” redan från början vid internationella insatser.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s