Dywik till USA

Nu är det äntligen klart. Söndagen den 3e februari kl 09.00 kommer undertecknad sitta på ett flygplan till Amerikas förenta stater. Efter en mellanlandning i New York kommer jag på kvällen befinna mig i Little Rock, Arkansas. Väl på platts kommer jag göra mitt yttersta för att hjälpa Mike Huckabee att bli Republikanernas presidentkandidat, och så småningom USA:s nästa president.

Varför bryr jag då mig som svensk om vem som styr ett land på andra sidan atlanten? Två ord, demokrati och människovärde.

Det kommer alltid finnas ett land som är det mest inflytelserika, ett land som är världspolis. Det låter lite läskigt att uttrycka sig så, men med allt sitt inflytande och makt så har USA också ett enormt ansvar. Som det ser ut just nu kommer USA förlora den ställningen, frågan är vilket land som kommer ta över rollen? Ryssland, Indien, Kina eller kanske ett Europas Förenta stater? För min del är inte det valet svårt, jag vill inte att något av dessa länder tar över den rollen. USA är en demokrati, deras grundvärderingar vilar på en kristen grund och vad dem behöver är en president kan vända skutans kurs, för det är mycket som är fel i USA. Jag tror att Mike Huckabee är mannen för det jobbet, dels för att han är en man av folket som inte har kommit dit han är idag tack vara sina pengar. Men också för att han är en medkännande politiker som talar om de problem som människor upplever dagligen. Han är den amerikanska drömmen personifierad.

Jag kanske inte delar Huckabees sakpolitiska lösningar men jag delar hans grundvärderingar. Jag anser att familjen är den viktigaste enheten och utan starka familjer så skapas det ett kallt och hårt samhälle. Jag anser att bevarandet av äktenskapet är en förutsättning för att bevara familjernas styrka. Jag anser att människovärdet är okränkbart.

Jag kommer under resans gång att försöka återkomma med lite korta kommentarer kring läget och även att försöka förklara lite mer ingående varför Mike Huckabee är den bästa kandidaten. Tills dess får ni hålla till godo med denna underbara sida. För er som på grund av en väldigt vinklad mediabild redan har räknat ut Huckabee, så rekommenderar jag följande artikel

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s