Huckabee sveper fram likt en tornado

Dag 3the-capitol.jpg
Dagen startade lugnt med frukost och film, därefter begav vi oss ut på en liten turistfärd. Först bar det av till Arkansas stadshus vilket var grymt mäktigt. De första bilderna jag bifogar är därifrån. Därefter begav vi oss iväg för att äta och är man i en sydstat så finns det ju onekligen en sak som man måste äta och det är friterad mat. Så det blev en rejäl portion med friterad fisk, friterad kyckling och en otroligt god lokal ölsort(man måste ta seden dit man kommer).

Därefter begav vi oss iväg för att hämta upp en av de lokala ledarna för att bege oss till Huckabee´s “Watch party”. Vi kom dit i god tid, trotts att vi hade stannat till lite snabbt så jag kunde svida om och även plockat upp fler Huckabee skyltar. friterat.jpgVäl på platts var det en väldigt god stämning, folk var förväntansfulla och positiva. Det talades om at Huckabee skulle
Vinna allt ifrån 1 till 6 stater. Att han skulle vinna hemstaten Arkansas kändes ganska säkert men i de flesta sydstaterna låg han strax efter Mccain eller på delad första platts.

Hur som helst kvällen löpte på och efterhand som resultaten och de preliminära resultaten började ramla in blev stämningen bättre och bättre. Det blev också trängre och fler människor droppade in i takt med de positiva resultaten. Det hela är ganska svårt att beskriva, en sak är dock säker, våra svenska valvakor är inget i jämförelse. När jag har möjlighet så lovar jag att försöka lägga upp det som jag filmade på platts. Det samma gäller fler häftiga bilder. Till exempel finns det några fler bilder på mig och Huckabee tillsammans:)chris-janet-and-huck.jpg Jag passade även på att ta lite autografer, bland annat av en av Reagans gamla rådgivare som var där för att visa sitt stöd. Jag kan även nämna att nyheten om mitt besök hade spritt sig, alla hade hört om svensken som hade kommit över till USA för att hjälpa till. Idag blev jag intervjuad av ca 5 tidningar om varför jag stödde Huckabee och varför valet i USA berörde mig som svensk.

En sak som är ganska intressant med Huckabee och hans sympatisörer är att dem i media, framförallt svensk media, utmålas som religiösa extremister. jack-and-mike.jpgSanningen är långt därifrån, det var faktiskt en väldigt stor bredd på folket som var där. Visst fanns det många kristna där, men det är trotts allt inte konstigt när det handlar om en konservativ kandidat i ett kristet land. För många var det inte heller sakfrågorna som var viktigast, de gillade Huckabee för att han var den av kandidaterna som har längst erfarenhet, han var trotts allat Guvernör i Arkansas i över 10 år. chrisandcyntia.jpgMen detta är heller inget som media väljer att uppmärksamma särskilt, de talar istället om att han för ca 15 år sedan var baptistpastor. Hallå media, har ni missat att Romney är en tidigare biskop i mormonkyrkan! Hur som helst, precis som i Sverige så var det inte så att alla köpte hela paketet, de gillar Huckabee som person. De gillar honom för att han är ärlig och principfast han ändrar inte ställningstaganden beroende på hur opinionsvindarena blåser. Att han sedan är en jordnära kandidat som växte upp i en mycket fattig familj, och därmed på ett helt annat sätt förstår hur det är att varje månad måste vända och vrida på slantarna. chris-and-the-guys.jpgMen som jag skrev tidigare, folk köper inte ett helt paket, det kan vara enskilda frågor som avgör deras val. Till exempel Jack, en av killarna jag hängde med under min tid där pratade mycket om skattepolitiken och vikten att värna det okränkbara människovärdet. Medan Zach, killen som jag slaggade hos, var jägare och tyckte därför att frågan om vapenlagar och vikten av att bevara och förvalta vår natur var oerhört viktig.mikecrowd.jpg

Jag hade tänkt avsluta min dagrapport nu, men jag kan inte låta bli att kommentera lite saker jag via nätet läst i den svenska tidningarna. Till exempel att uteslutande alla svenska partiledare stödjer Hillary Clinton! Jag hade förstått att Mona Sahlin hade gjort det, de är ju ganska lika, de är bägge ganska läskiga politiker, oärliga och inblandade i mängder av skandaler, avskyr familjen som ide´ etc. Att den svenska kommunistledaren, Ohly tydligen stödjer en stanist är också ganska kul, men kanske inte så chockerande. Men jag måste säga att jag är besviken på den politiska korrektheten hos de borgerliga partiledarena, de enda som överhuvudtaget stödde en republikan var två liberaler, Olofsson och Björklund som gillade den moderata kandidaten McCain. Jag säger inte att man som borgerlig kan föredra en demokrat, det finns många bra demokrater, men tyvärr är ingen av dem med i primärvalet. Men en sak som många inte tänker på är att det traditionellt inte är republikanerna som startar krig, det är demokraterna. Det är inte republikanerna som är protektionister och vill stänga gränserna, det är demokraterna. Det var inte republikanerna som stödde slaveriet och motarbetade medborgarrättsrörelsen, det var demokraterna. Det är inte republikanerna som stödjer de advokater som har specialiserat sig på att stämma folk hit och dit för det mest konstiga saker, det är demokraterna.

Jag har kollat på partiernas ursprung och historia när jag valt kandidat för det säger mycket om deras grundvärderingar. Jag såg samtliga debatter och läste artiklar och valde slutligen att stödja en kandidat som hade samma hjärtefrågor som mig: säkerhetspolitik, rättvis handel, brytandet av oljeberoendet, värnandet om vår miljö, äktenskapet och familjen samt det okränkbara människovärdet. Huck is back, go Team Huckabee, go!!!

Läs mer om Supertuesday och primärvalet i Svensk media
Resultaten i Supertisdagen
Amerikanska medier: Striden fortsätter
Läsarna delade
Clinton vann i Kalifornien
Segertalen dröjer i splittrat USA
”Republikanska partiet är i spillror”
Anders Mellbourns trovärdighet slagen i spillror
Clinton i knapp ledning efter supertisdagen
McCain på väg mot seger
Hillary, Hillary, Hillary
McCain — om Maud får välja

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s