Tornadon Huckabee sveper vidare

garett-brianna-eating-pankakes.jpgIdag har jag ätit pannkakor med lönnsirap, jag har ätit det tidigare här men idag besökte vi det stället där de faktiskt tillverkar det. Tänker sova nu så jag berättar mer om dagen imorgon.

Men innan jag sover måste jag påpeka att det fortfarande ser bra ut för Huckabee. Mediaetablissemangets siffror och försök att få honom att dra sig ur lyckas helt enkelt inte. Idag vann Huckabee till exempel i Kansas, med över 60%, ser även ut som att han kammar hem Louisiana.boritas.jpg

För alla er hemma i Sverige så kan jag påpeka att det inte är självklart att vinnaren av primärvalet är den som får nomineringen. Konstigt tycker säkert vissa men låt mig påminna er om att primärvalet är då de olika partiernas ”medlemmar” som röstar för vem de vill ha som partiledare. Det hela går att jämföras med till exempel Kristdemokraternas nomineringsprocces till vallistorna. Vi nominerar först folk till en lista, sen kryssar i dem vi vill ha högt upp på listan. want-your-beer.jpgMen efter det är det även andra saker att ta hänsyn till innan valberedningen slutligen lämnar ett förslag. Efter förslaget är laggt ska medlemarna rösta om det hela på ett konvent. I USA är det allra viktigaste att faktiskt kunna vinna valet och för att göra det krävs det att man går hem i södern, det gör Huckabee.

Kollade precis in vad Svd skrev om primärvalet och det verkar tyvärr som att de inte riktigt fattar heller. I slutet av artikeln låter dem åter TT slå till med sina försök att fördumma svensken, med lögner och halvsanningar vilseleder de folk om hur det amerikanska systemet faktiskt fungerar. Jag har tidigare skrivit om det så snälla ni, kolla in det, jag ber er.

bucketts.jpgSen måste jag åter igen be er att kolla in några härliga klipp med Mike, tydligen driver Huckabee en lågbudgetkampanj främst riktad till ”socialt värdekonservativa”. Jag håller absolut inte med Aftonbladet och SvD, Huckabee driver en gräsrotskampanj som främst tilltalar barnfamiljer och småföretagare i låg och medelklassen. Han tilltalar i första hand de som traditionellt kallar sig konservativa, men bland dem finns det även många demokrater. Det är även många som inte tillhör något av partierna som är trötta på så kalld horisental politik som dras till Huckabee för att han försöker fokusera mindre på höger ochkevin-beer.jpg vänster-politik och mer på att driva en politik som höjer upp folk. Huckabees frågor berör både så kallade fiscal-conservatives och social-conservatives. Att vilja avskaffa skatteverket och gå ifrån en inkomstskatt till en konsumtionskatt är något som tilltalar en stor mängd fiscal-conservatives, och Huckabee är ensam om att vilja göra det.

Slutligen innan jag somnar, snälla ni på SvD, DN, Huckabee har varit Guvernör längre än någon av de andra kandidaterna, i över 10 år, någon gång inan dess var han pastor, det betyder inte att han är det idag. För 14 år sedan var jag 10 år, det betyder inte att jag är 10 år idag.

Keep on rooling Mike!

Annonser

En reaktion på ”Tornadon Huckabee sveper vidare

  1. ”The incredible HUCK!” som jag såg på en bild någonstans ute på www, lite smått roligt 🙂 (..incredible hulk).

    Svenska medier är oförmögna att skriva om något annat än DNC, så vad kan man förvänta sig. Man kan ju tro att Hillary redan är president.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s