Dagens mänskliga rättigheter

För vissa människor kvittar det att någons yttrandefrihet inskränks, för de får ju fri sjukvård. För andra människor kvittar det att någon förvägras sin rätt att rösta i demokratiska val, för demokrati kanske inte funkar i alla kulturer. För ytterligare en grupp människor är det höjden av förtryck att ”tvingas” offra 10 månader av sin tid för värnplikt. Människor har vissa medfödda rättigheter som är okränkbara. Men skulle någon komma på tanken att man i ett demokratiskt samhälle även måste ha skyldigheter? Ja då kallas det allt för ofta för extrem högerpolitik. Jag måste dock våga mig på att ibland vara så hemskt extrem. Ett land är som en flygplan, med endast en vinge kommer det störta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s