Prins Harry – ett föredöme

I slutet av förra veckan rapporterades det om att Prins Harry i “hemlighet” tjänstgjorde i Afghanistan och att han dessutom hade varit inblandad i stridigheter med talibangerillan. Visa reagerade som att det vore något fruktansvärt, personligen kan jag bara kalla prinsen ett föredöme. Är man inte själv villig att försvara sitt land eller åka iväg och verka fredsframtvingande -för att hjälpa andra- så känns det för mig helt moraliskt förkastligt att skicka iväg andra dit. Det är också därför som jag å det starkaste motsätter mig att vi har en försvarsminister utan militär erfarenhet. För det handlar inte i slutändan om den sortens erfarenhet man kan läsa sig till, det handlar om att ha upplevt något och om att kunna bli inkallad.

Prins Harry själv säger att han föredrar att se vad som händer på plats istället för att läsa om det i tidningarna – alla kommentarer överflödiga.

Media ränner talibanernas ärenden
Det som dock gör mig upprörd i det hela är att vissa medier inte verkar ha några som helst skrupler. Genom att rapportera att prinsen var på platts gjorde den honom till en självklar måltavla för talibanerna och utsatte de honom därmed för direkt livsfara. Att Newsweek dessutom väljer att intervjua, och därmed ge talibanerna en röst genom mulla Abdul Karim, är något som jag ej finner ord för.

Hur som helst, nu är prinsen hemma i England igen.

Annonser

2 reaktioner på ”Prins Harry – ett föredöme

  1. Instämmer helt med vad du skrev. Talibanerna är dessutom värre än de flesta andra massmördande tyranner jorden har skådat.

    Läs boken Flyga Drake — en grym men gripande skildring av talibanernas Afghanistan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s