Därför är inte budgetbistånd bra

Vid KDU:s förra riksmöte beslutades det att KDU (Kristdemokratiska Ungdomsförbundet) skall verka för ett avvecklande av budgetbiståndet. En del personer inom och utanför förbundet verkar dock ha missuppfattat dels vad detta innebär och dels varför det är nödvändigt.

Budgetbistånd är något som ett land ger till en annan lands regering som en inkomstförstärkning till ett annat lands statsbudget. I vissa fall handlar det om att man tycker så synd om ett land och av den anledningen vill ge dess stat en massa pengar. Men i allt för många fall handlar det om en muta för att det utomstående landet eller dess företag skall få in en fot i landet. Eller så hamnar pengarna helt sonika i någon korrupt politikers eller statstjänstemans fickor. För att minimera risken för något av dessa scenarion så vill KDU istället att biståndet vi skänker skall gå direkt till folket eller till sunda organisationer i dessa länder.

Det var därför Kristdemokraterna och KDU en gång i tiden grundades, för att ge större näring till den kristna broderskapstanken, för att på så sätt på allvar hjälpa de svaga i samhället. En korrupt och/eller odemokratisk stat eller är inte vad vi betraktar som de svaga i ett samhälle. Budgetbiståndet innebär bland annat att vi indirekt ger ett ekonomiskt stöd till organisationer som Hamas eller andra tvivelaktiga organisationer som kan finnas representerade i ett lands regering. Och följden är ofattbar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s