Dywik pratar om familjen i Kronoberg

Den 5:e Mars besökte undertecknad åter igen KDU:s Kronobergsdistrikt. Att jag har en förkärleks till detta distrikt är kanske inte någon nyhet. När jag som nybliven Distriktsordförande för Kalmar län – för flera år sedan – behövde hjälp med allt ifrån stadgar, organisation till medlemsvärvning så var det just Kronobergsdistriktet som hjälpte mig.

356074252341.gifHur som helst, för att kunna vara på plats tidigt på onsdagsmorgonen så hade undertecknad ankommit till Slätthög kvällen innan för att övernatta hos en av Alvesta-avdelningens medlemmar. Kampanjdagen började med ett besök på Prästängsskolan i Alvesta där vi hade just ”familjen” som huvudtema i form av den gamla Kalmar/Kronobergskampanjen ”mamma + pappa = barn”. Efter åtskilliga klasspresentationer, diskussioner och värvade medlemmar begav vi oss åter till Slätthög för att ladda batterierna. Klockan 17.00 var det dags igen, då skulle undertecknad tala på KDU Kronobergs distriktskansli under temat ”Familjen”. Jag tänker inte redogöra för allt jag sa, dock kan jag infoga en del som på ett bra sätt sammanfattar mitt grundbudskap.

dsc00342.jpg”Som aktiv i ett politiskt parti kan det ibland hända att man inte tycker precis som partiet. I ett ungdomsförbund gäller precis samma sak. Då är det väldigt viktigt att man hittar kompromisslösningar och ibland får vika sig för att partiet skall kunna gå ut gemensamt.

Det finns dock vissa frågor som vi aldrig kan eller får kompromissa i. När det kommer till frågan om familjens roll i samhället, när det kommer till definitionen av äktenskapet så är detta såna ödesfrågor. Rubbas dessa så innebär det att vi tar bort själva grundfundamentet i samhället. ”

Obs! På bilden syns KDU Alvestas ordförande Simon Logren och styrelseledamoten Andreas Braw.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s