Valberedningens förslag till ny förbundsstyrelse

Idag presenterade KDU:s valberedning sitt förslag till ny förbundsstyrelse. Som förslag till ny förbundsordförande ligger Charlie Weimers som för tillfället är t.f. förbundsordförande. För att inga oklarheter skall finnas så kan jag påpeka att undertecknad tycker att förslaget till ny förbundsordförande är ett ypperligt förslag.

Personligen stödjer jag Charlies kandidatur av den enkla anledningen att han är den mest positiva kandidaten till posten. Dywik och WeimersHan ser inte allt i svart eller vitt och söker inte konfliktytor inom förbundet utan fokuserar alltid på att driva en linje som alltid är väl förankrad bland förbundets gräsrötter. Charlie är också den kandidaten vars ledarskap grundar sig på att ta tillvara på alla medlemmars starka sidor och på så sätt engagera och aktivera fler i verksamheten. Utan Charlies engagemang i KDU hade undertecknad troligtvis aldrig ens fortsatt vara aktiv i nuläget, när jag blev medlem så var det dåligt med aktiviteter men efter att Kalmardistriktet fått Charlie som distriktsfadder så vände detta. Charlie är oerhört kompetent, professionell, en bra debattör och kort och gott ett bra ansikte utåt. Det finns mycket gott att skriva om Charlie, men med risk att det skulle kunna uppfattas som en kärleksförklaring, så får det räcka med komplimanger.

I bland annat DN och på politikerbloggen skrivs det att Charlie tillhör förbundets högerfalang och att han 2005 avslöjades som grundare i ett konservativt nätverk. Det vore mycket tråkigt att dessa missuppfattningar skulle framstå som sanningen. För det första så kan jag påpeka att Charlie tillhör förbundets mittfåra och borde snarast betecknas som klassisk kristdemokrat. Vad gäller det “konservativa” nätverket så var inte undertecknad medlem i förbundet när detta fanns. Men detta nätverket har Charlie mycket tydligt tagit avstånd ifrån. För det första är det en klassisk kristen devis om att ge alla en andra chans, och för det andra så har mycket vatten runnit under broarna under de sju år som gått sedan Charlie lämnade nätverket.

Förövrigt så var även undertecknad föreslagen till omval i förbundsstyrelsen. Kommer jag vid riksmötet i maj att bli omvald så kommer jag ytterligare fokusera på att motarbeta sexualiseringen, rotlösheten och värde-nihilismen i vårt land.

Låt oss därför slippa denna långtråkiga diskussion och låt oss fokusera på framtiden och på vilket sätt vi skall möta alla dess utmaningar. För mig och Charlie är det med ett KDU som har sitt fokus på människovärde, frihet och gemenskap.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s