Europadagen?!

Ja, så var det då äntligen Europadagen, den europeiska superstatens nya nationaldag. Så är det väl inte, tänker ni, Sverige är väl ett självständigt land som bara samarbetar med andra länder när det gäller handel, miljöfrågor och kampen mot internationell brottlighet. Om så ändå vore fallet. I dagsläget kan vi dock inte göra mycket för att stoppa en sådan utveckling.

I och med Lissabonfördraget, som vår statsminister har skrivit på, så har vi i princip gett vårt samtyckande till det hela, visst måste riksdagen rösta om det också, men där finns det en stark majoritet för.

Det är både konstigt och inte konstigt att frågan har diskuterats så lite i Sverige. Det är konstigt eftersom det innebär att vi flyttar ofantligt mycket makt till europaparlamentet, bort ifrån Sveriges riksdag, längre bort ifrån folket som borde vara de som bestämmer. Men det är inte konstigt när man tänker på att folket är ganska tydliga med vad de tycker om en sådan här förändring, de gillar den inte. Så vad gör Europas maktelit för att slippa göra som folket vill? De låtsas som att det regnar, och förstår inte alls varför de skulle låta folket säga sitt i en folkomröstning, trots att det tidigare utlovats.

Personligen tycker jag att denna utveckling är mycket skrämmande och jag kan uppriktigt sagt inte förstå hur människor som kallar sig borgerliga kan vara för Lissabonfördraget och emot en folkomröstning. När jag en gång i tiden började fundera över politik så visst jag inte så mycket vad de olika partierna stod för, men jag var hyfsat präglade av mina morföräldrars åsikter om att det var på den vänstra planhalvan som makten till folket fanns att finnas. Efter att ha läst lite historieböcker och partiprogram förstod jag att så inte var fallet, det vara snarare tvärtom. Men en sak kunde jag inte förstå då, och inte heller idag. Hur kan partier som säger sig vilja flytta mer makt till den lilla människan förorda skapandet av en europeisk federation? En federation vars ekonomiska system blir skrämmande mer likt planhushållning för var dag som går. Nya EU-skatter diskuteras, en europeisk grundlag smygs igenom och det senaste tramset jag hörde var att EU nu har bestämt att det inte får vara mer än 50 träd i en beteshage (sen kvittar det att vi i Sverige har träden för att djuren skall kunna få skugga).

Ja till samarbete, nej till EU-stat!

För er som ville förstå lite mer om den utveckling som vi ser i Europa så kan jag verkligen uppmana er alla att titta på filmklippet nedan. *Varning människor med demokratiska värderingar kan känna sig lurade.

Annonser

En reaktion på ”Europadagen?!

  1. Hmmm… – Mänskligheten har ju ej haft några mänskligt humana rättigheter över sig själva eller någonting annat – sedan ca 6000 år tillbaka = då MaktEliten begåvade oss med sina vansinniga religioner – så det här med EU är ju inget nytt, precis…

    Måhända är EU ej alls värre än religions-helvetena, kanske…

    Ha det… 🙂 /önskar folkfrihets-vännen Josef

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s