Den upprörde Malik

Forsknings- och högskoleministern föreslog nyligen att även utomeuropeiska studenter ska betala för sin utbildning i Sverige. Förslaget välkomnades av högskolan i Kalmar men alla var inte lika positiva. Det dröjde inte länge innan sossarnas Nasim Malik fullständigt havererade i en rasande orgie av värdeladdade ord och motsägelsefulla motförslag. Att dessa värdeladdade ord var fullkomligt illrelevanta i sammanhanget kan vi bortse i nuläget. Dock vore det läpligt med en förklaring ifrån Maliks sida varför han attackerar högskolan på ett sådant rabiat och oförskämt sätt.

Att det som Malik påstår skulle vara kränkande mot de ”demokratiska frågorna” och de mänskliga rättigheterna att behöva betala för en utbildning är givetvis rent trams. Men låt oss för en stund låtsas att Malik har rätt och det handlar om en kränkning, är det då inte minst lika kränkande att alla svenska medborgare tvingas betala för sina utbildningar? För inte menar väl Malik att det är skillnad på folk och folk?

Annonser

En reaktion på ”Den upprörde Malik

  1. Ping: Nytt publicerat «

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s