Det känns som att bli rånad

Det går bättre och bättre för Sveriges ekonomi, fler och fler hamnar i arbete istället för utanförskap men för många ser det också dystert ut. Priserna på drivmedel göra att varje tankning känns som att bli rånad och för boende på glesbygden får det vändas på slantarna både en och två gånger.

Kristdemokratin vilar på kristna värderingar och som jag ser det är tio guds bud dess grund. Ibland undrar jag om alla kristdemokrater kommer ihåg detta? Kommer vi ihåg det 7e budet, du skola icke ljuga? Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag inte ämnade lägga ner någon tid till att kommentera Kristdemokraternas riksting något närmare men jag har dock ändrat mig. Jag börjar rakt ut sagt att tröttna, tröttna på att dag in och dag ut behöva försvara, vad som i ärlighetens namn endast kan beskrivas som ett svek och ett avsteg ifrån våra grundvärderingar. Jag talar givetvis om helomvändningen vad gäller skatterna på drivmedel som nu successivt skall höjas, istället för att sänkas, för vart år. Vad jag menar med att det går stick i stäv med Kristdemokraternas grundvärderingar är det faktum att vi trotts allt lovade väljarna att kämpa för en specifik sak, men tydligen inte ämnade gör det.

Att det för ett parti på 6% var en omöjlighet att få igenom en sänkning av drivmedelsskatten är en självklarhet. Men vad man som väljare då förväntar sig är att partiet åtminstone kämpar för det förtroendet väljarna givit dem. Och ifall det inte skulle gå vägen att man reserverar sig. Vad man definitivt inte förväntar sig är att ens parti låter sig övertalas. Jag lovade väljarna att om de röstade på oss, så skulle vi kämpa för en sänkt skatt på drivmedel, vad säger jag till de som kallar mig en lögnare och svikare?

Varför detta svek?
Vad partiledningen inte förstår eller inte bry sig om, är att när Kristdemokraterna plötsligt intar samma ståndpunkt som miljöpartiet så börjar inte miljöpartister rösta på Kristdemokraterna. Vad som däremot sker är att vi ger miljöpartiet rätt i en fråga när vi – som tidigare varit den tydligaste kritikern av deras linje – intar samma linje som dem. Men det absolut mest svårförstådda är när partiledningen förklarar det hela med att den tidigare linjen var ohållbar, vilket då också signalerar att vi inte hade tänkt till tidigare. Men det vore ju att ljuga, för vi hade verkligen tänkt till tidigare. Vi ville driva en miljöpolitik där man fokuserade på reformer som verkligen kunde uppnå något för miljön. Vi ville driva en människovänlig politik. Och denna linje fanns det faktiskt stöd i FN:s klimatpanel för. Nu valde vi istället en miljöpolitik där symbolpolitiken är det viktigaste, men där den enda konsekvensen är att glesbygden avbefolkas!

Opinionsundersökningarna
När miljöpartiet kom in i riksdagen så var miljöfrågorna i centrum på grund av säldöden i Östersjön (något som senare visade sig bero på naturliga orsaker). När Kristdemokraterna var ett parti som låg runt 10% så var det frågor som etik och moral, och familjepolitik som var i centrum. Varför vill vi då göra Miljöpartiet väntjänsten att inte bara lägga allt krut på ”deras frågor” utan också att driva deras linje? För varje Kristdemokrat som verkligen bryr sig om partiets framtid och vill att kristdemokraterna når nya höjder istället för dalar, så borde det vara en självklarhet att ta sig en riktig funderare kring partiets nya linje, både en och två gånger.

Jag har läst artiklar lite här och där av människor som kallar sig kristdemokrater som hävdar att frågor som berör traditionella familjevärderingar, etik och moral samt bevarandet av våra kristna traditioner inte längre har nått stöd bland befolkningen. Det är i så fall väldigt konstigt att man dagligen stöter på ungdomar som letar efter en politik som tror på etik och moral och traditionella familjevärderingar. Det är i så fall också väldigt konstigt att några mindre partier, med en värdegrund som skiljer sig markant ifrån Kristdemokratin har skjutit i höjden sedan de började driva våra tidigare kärnfrågor. Det kan bero på att våra kärnväljare och potentiella väljare bor i just glesbygden, men Kristdemokratern fiskar efter dem bland storstädernas liberala människor.

Förändring är i vissa fall verkligen förnedring…

Annonser

En reaktion på ”Det känns som att bli rånad

  1. Ping: Nytt publicerat II «

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s