Val till Europaparlamentet

Den 7 juni 2009 är det val till Europaparlamentet och förberedelserna för detta är i full gång. Som första parti i Kalmar län har vi i Kristdemokraterna genomfört provval, i samband med en extra distriktsstämma i Högsby (19 aug). Fyra av kandidaterna kommer från Kalmar län: Monica Bengtsson, Gudrun Brunegård, Anna-Stina Stenbäck samt undertecknad.

Eftersom undertecknad tyvärr inte hade någon möjlighet att närvara vid den presskonferensen som följde, så väljer jag istället att publicera mina målsättningar här.


Det Europeiska fredsprojektet är i tanken ett mycket fint projekt, men det finns givetvis brister. Jag vill vända den allt mer överstatliga utvecklingen och tar därför tydligt avstånd mot viljan att skapa ett ”Europas förenta stater”, till förmån för ett mer mellanstatligt samarbete för handel, miljöfrågor och kampen mot internationell brottslighet.

Jag vill på sikt avskaffa EU: s jordbrukssubventioner.

Och till sist måste EU våga sätta det okränkbara människovärdet i centrum, och ställa tydliga krav på att Turkiet erkänner folkmordet 1915, innan förhandlingar för ett privilegierat medlemskap ska vara att tala om.

För er som vill läsa lite mer ingående om mina åsikter och visioner kring EU, EMU och internationell politik i stort så kan jag rekommendera följande länk: Internationell politik samt följande länk EU-politik.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s