Romney is Out! – Sarah Palin is in!

På andra sidan Atlanten börjar det nu bli spännande, McCain har äntligen presenterat sin kandidat för vicepresidentposten. Och vilken kandidat sedan!

Sarah Palin är ”ung”, hyfsat erfaren, fembarnsmamma och guvernör från Alaska. Åsiktsmässigt är hon liksom undertecknad kristen, socialkonservativ (vad det betyder i USA) med människovärdet i centrum. Hon började sin politiska karriär genom att arbeta mot korruptionen inom oljeindustrin och hon står både upp för äktenskapet och internationell solidaritet. Jag måste dock erkänn att jag inte kände till henne sedan tidigare, men mina vänner från Hucks Army är glada, så då är även jag glad.

KDU:s käre förbundsordförande, Charlie Weimers som just nu befinner sig på Republikanernas konvent skriver på din blogg att han trodde att det skulle ha blivit Mitt Romney. Tacka gud att McCain hade hjärna och ryggraden att inte utse Romney till sin vice-kandidat. Inte för att han var ”den konservativa” kandidaten som Weimers hävdar, utan för att han var etablissemangets kandidat. Romney gjorde allt han kunde under primärvalen för att utmåla sig om den konservativa kandidaten, genom att svartmåla sina motståndare.

Det stämmer att han hade stöd av den konservative radioprataren Rush Limbaugh med flera. Men det bevisar inget snarare än att man i USA kan köpa sig politiskt stöd. Några år innan kampanjerna startade köpte nämligen Romneys företag upp flera av de radiostationerna som de konservativa radiopratarna satt på. Det är givetvis inget bevis, men jag skulle i alla fall aldrig få för mig att snacka skit om min chef.

Det kan även påpekas att Romneys tidigare uttalanden gjort att folk inte riktigt litade på honom. Många gillade det han nu sa, men litade inte riktigt på att han verkligen stod för det. Här följer några exempel på tidigare uttalanden…

Romney Out- Sarah Palin in!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s