Kjell EK (SD) har fel om människovärdet

För ett tag sedan hade en Sverigedemokrat vid namn Kjell Ek publicerat en lång artikel som en kommentar på min blogg. Ek hävdade bestämt att en människas värde bedöms efter inkomst och att ett lika människovärde därför inte existerar.

Ek inleder sin artikel med att förklara att bankväsendet är beviset på att värdet på en människa varierar. För vem som helst som har läst lite ekonomi, så är det inga konstigheter att en bank inte lånar ut lika mycket till någon med låg inkomst (utan säkerhet) som någon med en hög. För mig är detta helt enkelt illrelevant fakta, men för Ek är detta beviset för att en person med lägre inkomst har ett lägre människovärde!

Med risk att bli allt för personlig så skulle jag faktiskt inte heller låna ut t ex 100 000 000 till mig själv, eftersom det är en omöjlighet för mig att betala tillbaka detta med min nuvarande inkomst.

Ek hävdar vidare att det vi kristdemokrater kallar det okränkbara människovärdet är en fantasi: ”Det finns inget människovärde bara varma ord och vackra fraser.” Ja, det stämmer att människovärdet det inte ett objekt, människovärdet är inget man kan ta på. Några andra saker man inte kan ta på är kristna värderingar, gemenskap eller traditioner. Saker som även (sd) brukar hävda att de står upp för när det stundar till val. Men trotts att Ek tycker att detta är att tro på det icke existerande, så står vi kristdemokrater upp för alla de ovan nämnda sakerna, inklusive vikten av varma ord och vackra fraser. Vi tror att människan är en andlig varelse som också har andra behov än enbart ekonomiska och materiella.

Annonser

9 reaktioner på ”Kjell EK (SD) har fel om människovärdet

 1. Självklart har Kjell Ek rätt i vad han skriver. Men han har insett att det parti han representerade ( sverigedemokraterna ) inte representerade Kjell Eks åsikter och har bytt gått över till Demokratisk Allians som representerar demokrati och värderingar som Kjell Ek har. Jag gratulerar att Kjell Ek insett att sverigedemokraterna inte står upp för demokratin.

 2. Kjell Ek har rätt den grundläggande felande länken i politiker debatten är den sittande regeringen. Regeringen smutskastar andra partier för att den felande länken är en felaktigt för politik. Nu när denne Kjell Ek har deltagit i att starta ett nytt parti som säkerligen är mer värdekonservativ än knattarna i SD blir Demokratisk Allians en värdemätare utifrån varaktiga ställningstagande för de Svenska pensionärernas bästa. Att tillföra mer trygghet till de pensionärer som i mångt och mycket har byggt upp landet ger en påtagligt förbättrad standard för hella sverige.

 3. Rasisten och Sverige hataren Micke vill att Kjell Ek ska flytta till Filippinerna så att det blir fler platser för den nya befolkningen. Micke du borde skämas att uttryck dig så. I SVERIGE SKÄNKER FATTIGA SVENSKAR PENGAR TILL RIKA MÄNNISKOR I FATTIGA LÄNDER. Micke tänk efter.

 4. Kjell Ek har rätt inkomst bedömer människans status som individ. Allt är klarlagt enligt Kjell Ek på den punkten. Alla vet ju att en fattig är inte värd något talan för en fattig för att få någon att lyssna på den fattige är obefintlig. Associationen att hög lön ger ett bättre värde är tydligt i det Svenska samhället. Den som har skulder är också fattig tills vederbörande säljer exempelvis fast egendom.Den som i realiteten har låg lön eller pension har få möjligheter att påverka sin situation då de som är rika försöker att trampa ner uppkopplingarna.

  • Tvivlar på att en person med högre inkomst har mer att säga till än en med lägre. En person med ett större nätverk och som känner rätt människor däremot kan säkerligen ha mer att säga till om än någon som inte har det.

   Men detta har inget med människovärdet att göra. Tyvärr verkar det som att ni blandar ihop saker och ting.

  • Tvivlar på att en person med högre inkomst har mer att säga till än en med lägre. En person med ett större nätverk och som känner rätt människor däremot kan säkerligen ha mer att säga till om än någon som inte har det.

   Men detta har inget med människovärdet att göra. Tyvärr verkar det som att ni blandar ihop saker och ting.

 5. Svenskfolkpension bör grundas på äldreförsörjningsstödet 17 980 kronor i månaden före skatt, 13 621 efter skatt.
  Nr 253.
  Äldreförsörjningsstödet infördes år 2003 som en skattebefriad pension för dem som av olika skäl inte har rätt till en full svensk garantipension. Äldreförsörjningsstödet kan beviljas för en period av högst tolv månader i taget för pensionärer vars inkomst efter avdrag för skatt och skälig bostadskostnad är lägre än skälig levnadsnivå. Skälig levnadsnivå definieras i detta fall ungefär i enlighet med socialbidragsnormen. För år 2008 innebär detta en månadsinkomst på 4 421 kronor per månad för ogifta och 3 704 kronor per månad för gifta. Beloppen beräknas i regel årligen upp med hjälp av en schablonmall som konsekvent följer prisutvecklingen i samhället, kallad prisbasbeloppet.
  Förutom grundersättningen får den som får äldreförsörjnings stöd också stöd för boendekostnader upp till 6 200 kronor. Inklusive boendekostnad kan den som får stödet därmed få upp till 10 621 kronor. För att beviljas äldreförsörjningsstöd måste man ta ut alla andra möjliga förmåner, såsom t ex inkomstgrundad ålderpension, garantipension, bostadstillägg och särskilt bostadstillägg. Man räknar även in inkomst av kapital, tjänst eller inkomsttillägg för förmögenhet. Däremot beviljas skattefria utländska inkomster och stipendier upp till 3 000 kronor – utan att räkna ned äldreförsörjningsstödet – vilket gör att den som får äldreförsörjningsstöd och har utländsk inkomst kan få ända upp till totala 13 621 kronor i månaden netto. Folkpension ska grundas på äldreförsörjningsstödet således 17 980 kronor i månaden efter skatt 13 621 kronor för att Svenskar inte ska diskrimineras. Sverigedemokraterna är det enda parti som ser dessa diskrimineringar som riksdagspartierna mörkar.
  Kjell Ek

 6. Här är ytterligare bevis på människovärdet.

  Miljonärer tjänar miljoner på Röda korset.
  . Nr 116.

  Generalsekreterare för Svenska röda korset Christer Zettergren tjänar årligen 1 086 129 kronor. Ordförande för röda korset Bengt Westerberg har ett arvode på 800 000 kronor. Generalsekreterare för rädda barnen i Sverige Charlotte Petri Gornitzka kramar ur 996 000 kronor. SOS –barnbyars Elisabeth Andersson kramar ur 847 000 kronor.

  Varför ska människor som tjänar en bråkdel av deras löner stödja deras insamlingar och dessutom betala deras oanständiga höga löner?

  Oanständigt höga löner? De förväntar sig att andra ska visa solidaritet, men själva vill de ha betalt för att göra en insats.

  Ledaren för läkare utan gränser Dan Sermander har en ersättning på 347 897 kronor och motiverar detta med att det är viktigt att behålla volontärandan i organisationen Alla har de ekonomiskt intresse, av de höga lönerna till lika arvoden som strider mot det som borde vara grunden för dessa organisationers arbete. De är helt enkelt inte trovärdiga. Ändå är det bara första steget av penning transaktionerna sedan kommer alla mellan händer.

  Bidrag på närmare fyra miljarder saknar redovisning på vart pengarna tagit vägen i Sri Lanka. (Möjligen vapen köp? )

  Innan du ger ett bidrag kolla därför alltid vilken lön och vilket arvode som organisationen tar ut.

  Kjell Ek
  Ordförande
  Sverigedemokraterna Jönköping

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s