Westberg på självmordsuppdrag hos TV4

För den som såg TV4:s nyhetsmorgon i morse så kunde man se KDU:s förbundssekreterare Simon Westberg på plats i morgonsoffan. Diskussionsämnet för morgonen kretsade kring att allt fler ungdomsförbund erbjuder gratis medlemskap och även verifiering av medlemskap på Internet. Anledningen till oron är att bland annat enfrågerörelser som Piratpartiets ungdomsförbund (ung pirat el nått) snart har uppgått till samma storlek som KDU. Medverkande i diskussionen är Erik Erfors ledarskribent på Aftonbladet, Per Nilsson generaldirektör för ungdomsstyrelsen och så vår egen Simon Westerberg.

Under programmet framgår det mycket snabbt att KDU var inbjudna till nyhetsmorgon av två anledningar: För det första för att det skulle framställas som att vi håvar en mängder av pengar utan att ha varken aktiviteter eller medlemmar. För det andra så skulle det framställas som att vi skulle ha någon sorts dubbelmoral för att vi hindrar socialisterna för att lägga beslag på hela pengapotten ifrån ungdomsstyrelsen.

KDU har givetvis en mängd aktiviteter som Simon mycket riktigt påpekar och givetvis kan vi inte låta socialisterna själva lägga vantarna på alla pengar ifrån ungdomsstyrelsen. Jag brukar alltid säga att den som inte agerar den accepterar, och så är verkligen fallet när det kommer till huruvida bidrag ska sökas från Ungdomsstyrelsen eller ej.

I grund och botten så handlar det om att vi måste få en ny alliansregering som minskar bidragsberoendet generellt sätt i samhället, så att vi förändrar samhällsklimatet.

Det är ju inte så enkelt som du (Erfors) säger att om vi avskaffar det imorgon så kommer allt lösa sig. Avskaffar vi det imorgon så kommer alla politiska partier utan socialdemokraterna dö för att de finansieras av fackföreningsrörelsen.
– Simon Westberg

På det stora hela måste jag säga att jag var ganska nöjd med inslaget. Simon gav under hela inslaget enligt mig ett oerhört förtroendeingivande intryck och svarade både ärligt och rakt på frågorna…och när det behövdes hade han svar på tal.

Titta gärna in på TV4:s hemsida och se hela klippet där. Klippet håller sammanlagt igång i 7min 49 sec.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s